Vladimir Putin: Nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a început cel de-a 11-lea discurs adresat camerelor reunite ale Parlamentului rus cu afirmaţia: "Rusia a demonstrat că-şi poate apăra cu onoare compatrioţii. A avut loc reunificarea istorică a Crimeii şi Sevastopolului cu Rusia. Oamenii din acolo sunt ai noştri şi de acolo a pornit converirea la creştinism a Rusiei. Crimeea este un loc religios sfânt pentru Rusia“.

„Şi oportunităţi şi soluţiile inovatoare sunt disponibile în Rusia. Obţinerea unei superiorităţi militare asupra Rusiei nu va fi posibilă. Armata rusă este modernă, puternică, aşa cum se spune adesea - amabilă, dar periculoasă. Vom susţine suveranitatea şi imaginea Rusiei. În niciun caz nu en dorim să rupem relaţiile cu Europa sau America”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Scutul antirachetă oferă iluzia invincibilităţii"

Crearea unui sistem global de apărare antirachetă este "o ameninţare pentru toată lumea", care "oferă iluzia invincibilităţii", a mai declarat preşedintele rus, Vladimir Putin.

În opinia preşedintelui rus, cea mai sensibilă problemă în ceea ce priveşte securitatea internaţională a fost decizia Statelor Unite "de a abandona Tratatul de apărare împotriva rachetelor balistice în 2002".

"Este inutil să încerci să discuţi cu Rusia de pe o poziţie de forţă, chiar şi atunci când se confruntă cu divergenţe interne", a declarat liderul rus în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului. Aşa cum Hitler a eşuat în ideile sale mizantropice, el nu a reuşit să distrugă Rusia, toată lumea ar trebui să-şi amintească cum se termină asta", a adăugat el.

„Sanţiunile, dăunătoare pentru toată lumea“

"Nu ne vom lăsa atraşi într-o cursă a armelor, dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei", a subliniat preşedintele rus.

El a precizat că Rusia va continua să pledeze pentru diversitate globală, pentru ca toată lumea să vadă adevărata imagine a ţării sale. "Nu vom alege niciodată autoizolarea, noi suntem puternici şi încrezători. Scopul nostru este să avem cât mai mulţi parteneri de încredere, atât în vest, cât şi în est", a afirmat el.

Criza din Ucraina nu a fost decât un pretext pentru ca statele occidentale să impună sancţiuni Rusiei, dorindu-se de mult timp să frâneze economia Rusiei, a afirmat Putin.

"Sancţiunile nu era decât o reacţie nervoasă a SUA şi aliaţilor săi. Uneori, nu ştiu cu cine e mai bine să discuţi, cu guvernele sau direct cu protectorii sau sponsorii lor americani", a ironizat Putin.

„Sancţiunile sunt dăunătoare, dar dăunătoare pentru toată lumea, inclusiv cei care le-au impus. Este important să înţelegem că Rusia trebuie să rămână unită. Ne amintim cum cineva în anii 90 a sprijinit separatismului în Rusia - în Cecenia”. 

„Americanii i-au influenta pe vecinii noştri“

"Partenerii noştri americani i-au influenţat întotdeauna pe vecinii noştri", a mai spus Putin, adăugând că Rusia a ajutat multe republici foste sovietice pe calea spre suveranitate în anii '90 şi va continua să facă acest lucru. "Pentru Rusia, suveranitatea naţională este cea mai importantă condiţie a existenţei", a subliniat Putin, apreciind că ar trebui consolidată legislaţia internaţională.

Preşedintele rus a declarat de asemenea că Ucraina are nevoie de ajutor pentru economia sa, pentru a îndeplini reformele necesare, notând că Rusia a ajutat statul ucrainean din punct de vedere financiar.

Multe puteri economice globale sunt partenerii Rusiei, care este deschisă cooperării internaţionale, investiţiilor. "Dar dezvoltarea noastră depinde de noi în primul rând. Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui să fie un stimulent pentru a ne îndeplini sarcinile. Trebuie să devenim competitivi. Avem toate rezervele necesare pentru acest lucru", a menţionat liderul de la Kremlin.

„Crimea, de-o importantă sacră pentru Rusia“

„Pentru Rusia, Crimeea, vechiul Korsun, Hersones, Sevastopol au o importanţă sacră la fel ca şi Muntele Templului de la Ierusalim pentru cei care profesează iudaismul şi islamul.

Aceasta este atitudinea pe care o vom avea pentru totdeauna”, a declarat astăzi preşedintele rus, Vladimir Putin în timpul discursului adresat Adunării Federale a Rusiei.

De asemenea, Vladimir Putin a subliniat că „dacă pentru o serie de ţări din Europa suveranitatea şi mândria naţională sunt concepte uitate şi de lux, pentru Rusia acestea sunt condiţii absolut necesare”.

„Mai puţine importuri“

 „Din străinătate trebuie să procurăm doar produse şi tehnologii cu adevărat unice. Trebuie să ne concentrăm asupra producătorilor interni din toate domeniile, inclusiv în sectorul imobilului, cât şi la întreprinderile mici şi mijlocii. Desigur, produsele de la furnizorii noştri trebuie să respecte standardele de calitate şi preţ. Nu putem permite monopolizarea”, a declarat liderul de la Kremlin.

 „Este necesar de a reduce dependenţa tehnologică de celelalte ţări străine. Industriaşii noştri ne pot ajuta companiile cu resurse naturale. Acestea ar trebui să stimuleze cererea pentru produsele autohtone. Eu propun să se creeze un centru special în cadrul Guvernului pentru a crea un set de proiecte de acest gen”, a precizat preşedintele Rusiei.

„Fără offshore-ururi în Rusia“

 „Înţelegem cu toţii că originea banilor este diferită, sunt câştigate în diferite moduri. Sunt convins că avem nevoie de a închide pagina offshore-ururilor din ţăra noastră. Dar problemele au fost deja abordate, există progres. În parteneriat cu mediul de afaceri trebuie să utilizăm noi instrumente. Pentru dezvoltarea afacerilor, pentru a se potrivi noua producţie avem nevoie de noi platforme şi infrastructură de transport”, a continuat Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus acordarea amnistiei totale persoanelor care îşi repatriază capitalul în Rusia, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

"Propun să introducem amnistia totală pentru repatrierea capitalurilor în Rusia. Totală. Să o facem acum, o dată", a afirmat Putin, adăugând că legalizarea banilor şi proprietăţilor în Rusia "va oferi garanţii legale solide" persoanelor cu bunuri în zone off-shore.

"Sunt convins că trebuie să întoarcem definitiv pagina off-shore-urilor din istoria economiei şi ţării noastre", a precizat el.

Propunerea lui Purin, considerată solidă de investitori, ar putea rezolva parţial dificultăţile cu care se confruntă economia Rusiei din cauza sancţiunilor internaţionale. Repatrierea capitalurilor, în urma măsurii propuse de Putin, ar putea contribui la consolidarea rublei, diminuând presiunile interne asupra sectorului financiar rus.

    

Şeful statului rus a cerut Băncii Centrale să pună capăt speculaţiei pe rubla."Cer Băncii Centrale şi guvernului să ia măsuri severe pentru a trece cheful speculatorilor să se mai joace cu fluctuaţiile rublei", a subliniat liderul de la Kremlin.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite