Fiica cea mare a lui Vladimir Putin  s-ar fi implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria Voronţova
Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria Voronţova

Maria Voronţova, fata cea mare a lui Putin, care este medic endocrinolog, s-ar fi implicat personal în dezvoltarea vaccinului. Liderul de la Kremlin a dezvăluit că una dintre fiicele sale ar fi testat vaccinul anti-Covid înregistrat de Moscova la începutul acestei săptămâni.

 Maria, fiica cea mare aLiderului de la Kremlin a absolvit Medicina şi s-a specializat în Endocrinologie. Cel mai probabil, ea este fiica lui Putin care a testat noul vaccin rusesc. Vladimir Putin a povestit că, după prima doză de vaccin, femeia, în vârstă de 35 de ani, „a avut febră 38; a doua zi a scăzut la 37 şi, apoi, totul a decurs normal”.

Conform unor surse ruseşti, Maria este implicată într-un mare proiect pentru construcţia unui spital pentru 20.000 de pacienţi în apropiere de Sankt Petersburg. Alte surse au vorbit şi despre o iniţiativă diferită pentru crearea unui centru pentru cercetări asupra genomului.

Maria, căsătorită cu un antreprenor olandez, ar avea o fiică.  Potrivit „Open Media”, portalul de ştiri al opoziţiei, Maria Voronţova ar fi cumpărat o vilă rustică mare (dacea) în districtul Odinzovo, unde se află şi reşedinţa preşedintelui rus. Cele două case ar fi conectate printr-un drum care poate fi parcurs în 15 minute. 

Putin s-a limitat să vorbească la general despre „nepoţi”, prin urmare, se crede că Ekaterina, fiica cea mică, în vârstă de 34 de ani, are şi ea copii. Ekaterina, care are şi un nume de familie diferit de cel al tatălui, Tihonova. 

Rusia ar fi lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului în ultimii şase ani, potrivit şefului Fondului Suveran al Ţării. Kirill Dmitriev a declarat că activitatea sa din ultinmii ani în ceea ce priveşte dezvoltarea unui vaccin pentru Ebola şi MERS -a ajutat în dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, un virus care a apărut în China la sfârşitul lui 2019. „Am avut norocul că noul coronavirus a fost foarte aproape de MERS, aveam aproape gata un vaccin pentru MERS. Vaccinul pentru MERS a fost uşor modificat pentru a fi eficient împotriva noului tip de coronavirus, acesta este povestea reală, fără politică . 

Rusia a fost întotdeauna în fruntea cercetării privind vaccinurile ", a declarat pentru CNBC, Kirill Dmitriev, CEO al Fondului Suveran al Rusiei, RDIF.Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că în prezent nu este disponibil un vaccin sau tratament pentru MERS, dar spune că există mai multe în curs de dezvoltare. În decembrie 2019 a fost prima dată când SUA au aprobat un vaccin împotriva Ebola. RDIF a declarat marţi că producţia vaccinului său contra coronavirusului, denumit „Sputnik V" pentru pieţele externe, este de aşteptat să înceapă în septembrie. Instituţia a adăugat că a primit deja cereri preliminare pentru peste 1 miliard de doze de vaccin din 20 de ţări. Rusia, împreună cu partenerii sträini, „sunt deja pregătiţi să producă peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an în cinci ţări, iar planul este să crească capacitatea de producţie", a preczat Kirill Dmitriev.âDmitriev a spus că vaccinul ar putea fi disponibil pentru utilizare la scară largă până în a noiembrie. "Oamenil foarte sceptici nu vor avea acest vaccin şi le dorim mult noroc în dezvoltarea lor", a spus el.

Nu au fost publicate date despre nicio fază de testare, nici pe animale, nici pe oameni. Această secretomanie i-a făcut pe mulţi epidemiologi să devină neîncrezători.

Cercetătorii ruşi sunt obişnuiţi să lucreze în condiţii aspre. Oamenii de ştiinţă din Uniunea Sovietică au contribuit în mod decisiv la dezvoltarea vaccinului anti poliomielită. În 1959, dr. Mihail Ciumakov şi dr. Marina Voroşilova, soţ şi soţie, şi-au vaccinat proprii copii, doi la număr, cu soluţia dezvoltată de ei. Au fost primii care au găsit formula vaccinării copiilor pe cale bucală. Soluţia se picura pe un mic cub de zahăr şi era înghiţită. Cei doi virusologi au contribuit decisiv la dezvoltarea vaccinului antipolio, dar şi la cel de gripă. Copiii lor, astăzi cercetători în SUA şi Franţa, au povestit despre felul în care părinţii au testat vaccinul pe ei în perioada comunismului.

„Cineva trebuie să fie primul. Nu am fost niciodată supărat. Cred că a fost foarte bine să ai un astfel de tată, care este suficient de încrezător că ceea ce face este corect şi este sigur că nu-i va face rău copiilor săi”, a spus dr. Peter Ciumakov, fiul celor doi cercetători.

Există posibilitatea ca şi de această dată, virusologii ruşi să fi aplicat aceleaşi metode neconvenţionale pentru a dezvolta serul împotriva Covid-19. Presiunea autorităţilor statului a fost imensă, acestea dorind să-i ofere lui Vladimir Putin posibilitatea de a se prezenta drept salvatorul lumii.

Xi Jinping, liderul Partidul Comunist Chinez, a aprobat înaintea lui Putin un vaccin pentru utilizare limitată. E vorba de soluţia dezvoltată de compania chineză CanSino, iar aceasta e folosită pentru imunizarea militarilor din republică.

Nici despre această campanie de vaccinare nu sunt informaţii oficiale. Nu se ştiu care sunt efectele secundare ale vaccinului CanSino, nu se ştiu câţi militari chinezi au devenit imuni la infectarea cu coronavirus, cât ţine imunizarea, dacă mai e nevoie de o nouă doză sau dacă nivelul de anticorpi produşi de organism e suficient. Măcar cei de la CanSino au publicat studiile din primele două fază de testare pe oameni, pe când ruşii nici atât.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite