Zece proiecte arhitecturale chineze, între extravaganţă şi prost gust

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sky City FOTO Broad Group
Sky City FOTO Broad Group

În ciuda economiei chineze care a început să o ia la vale, dezvoltatorii asiatici continuă să construiască clădiri grandioase, în forme ciudate şi care „înghit” o mulţime de bani. Cei de la „Rue89” au făcut o listă cu zece proiecte imobiliare din China, finalizate sau aflate în construcţie, care le-au atras atenţia, într-un mod pozitiv sau negativ.

În urmă cu o săptămână, în China, pentru o perioadă de 5 ani a fost introdus un moratoriu cu privire la construirea de clădiri noi pentru Guvern şi administraţiile locale. De asemenea, s-a interzis modernizarea clădirilor existente, chiar şi pe seama investiţiilor particulare. Autorităţile încearcă în acest fel să lupte împotriva funcţionarilor, care construiesc birouri de lux.

image

FOTO Broad Group

Câteva zile mai târziu, s-a început construcţia zgârie-norului Sky City din oraşul Changsha, care va avea 838 de metri în înălţime, cu zece metri mai mult decât Burj Khalifa (Dubai), cea mai înaltă clădire din lume la ora actuală.

Compania care construieşte clădirea Sky City vrea să ridice edificiul în doar zece luni, în vreme ce Burj Khalifa a fost construit în cinci ani. Pentru a respecta termenul-limită - aprilie 2014 -, fondatorul Broad Group, Zhang Yue, va folosi elemente prefabricate. Folosind această tehnică, Yue a construit în două săptămâni un turn de 29 de etaje, scriu cei de la „Rue89”.

image

FOTO marketingtochina.com

Lanţul american Sheraton a deschis în primăvara acestui an un hotel în formă de inel, în apropierea lacului Tai Hu din China. Noua clădire are aproximativ 300 de camere.

Potrivit MarketingtoChina, Sheraton a investit 1,5 miliarde de euro în hotelul care măsoară 100 de metri în înălţime.

image

FOTO internetsiao.com

Hotelul Tianzi de la periferia Beijingului a fost desemnat în 2012 drept cea mai urâtă clădire din China. Edificiul a fost construit sub forma a trei personaje din mitologia chineză, care simbolizează prosperitatea, fericirea şi împlinirea profesională.

image

FOTO archcy.com

Clădirea sub forma unui picior este sediul Louis Vuitton din Shanghai.

image

Hotelul Atlantis de pe insula Hainan (sudul Chinei) FOTO archcy.com

image

La 1 iulie, aniversarea Partidului Comunist Chinez, a fost inaugurat acest complex din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, unde locuiesc peste 100 de milioane de oameni.

De douăzeci de ori mai mare decât Opera din Sydney, centrul de conferinţe din Chengdu, care include două hoteluri de cinci stele şi un mall, este cea mai mare structură acoperită din lume.

image

Situat pe lacul Pingtan, în regiunea Fujian, această construcţie va fi cel mai mare muzeu privat din China.

image

Muzeul Wang Shu vine în antiteză cu arhitectura sclipitoare care domină spaţiile publice chineze, scriu cei de la „Rue89”. În 2012, muzeul a primit un premiu Pritzker, „Nobelul” arhitecturii.

image

FOTO archgen.com

Clădirea, proiectată de un arhitect american, este amplasată în mijlocul naturii în apropiere de Nanjing, cel mai mare oraş la vest de Shanghai.

image

FOTO qz.com

Clădirea, care va adăposti sediul „China's Daily”, organul Comitetului Central al Partidului Comunist, a fost batjocorită de chinezi, fiindcă „are forma unui imens falus”, consemnează „Rue89”.

În lume

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite