FOTO VIDEO Faceţi cunoştinţă cu Liziba Station, inedita staţie de metrou dintr-un imobil rezidenţial

FOTO VIDEO Faceţi cunoştinţă cu Liziba Station, inedita staţie de metrou dintr-un imobil rezidenţial

Liziba Station, Chongqing, China FOTO Visual China Group

China este o ţară total atipică. La Chongqing, de exemplu, un tren traversează în goană printr-un imobil rezidenţial. Mai mult, autorităţile au construit chiar şi o staţie în interiorul acestei clădiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chongqing se află în sudul Chinei şi se întinde pe o suprafaţă de 82.401 kilometri pătraţi. Aproape 33 de milioane de oameni locuiesc în acest oraş, care a cunoscut o creştere demografică intensă în ultimii ani.

Autorităţile au fost nevoite să se adapteze acestei creşteri şi au dezvoltat şi o infrastructură pe măsură. Unele proiecte par desprinse dintr-un film cu efecte speciale.

Liziba Station, de exemplu, a devenit celebră în întreaga lume datorită poziţiei sale. Construită într-un imobil rezidenţial, această staţie este considerată cea mai nebunească şi inedită din lume.


FOTO Visual China Group

Staţia a fost amenajată după darea în folosinţă a blocului locativ. Pentru a o construi, autorităţile au fost nevoite să dărâme trei etaje. Pereţii au fost izolaţi şi trenurile care circulă pe această linie au fost echipate cu reductoare de zgomot, pentru a asigura liniştea locatarilor.

citeste totul despre: