Tăieri de costuri la CE Turceni: directorul general va inspecta parcarea, iar Manţog va fi retrogradat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PDL Gorj Ionel Manţog nu va mai fi, de luni, director economic al Complexului Energetic Turceni, potrivit noii organigrame a unităţii, care prevede reduceri semnificative de personal la nivelul conducerii, urmând să fie desfiinţate opt din cele 11 posturi de director, transmite Mediafax.

În Consiliul de Administraţie a fost aprobată noua organigramă a companiei, care prevede reduceri semnificative de personal la nivelul conducerii.

Astfel, au fost tăiate 30 de posturi de şefi, printre cele restructurate aflându-se şi cel al lui Ionel Manţog.

"Eu nu vorbesc aici de o persoană anume, că este Manţog sau altcineva, eu spun că vom avea cu 30 de şefi mai puţin. Din toţi 30 cu 29 am vorbit deja şi cu toţii au fost de acord să fie retrogradaţi pe scara ierarhică între una şi patru poziţii, ceea ce înseamnă inclusiv mai puţini bani la salariu", a declarat directorul general al complexului, Dumitru Graure.

El a mai spus că luni va avea o discuţie oficială şi cu directorul economic Ionel Manţog, căruia îi va propune să îi devină consilier personal, în caz contrar contractul de muncă al acestuia urmând să fie desfăcut.

"Cine nu semnează în 20 de zile trecerea pe noua funcţie se poate considera în preaviz. Nu am nicio problemă cu domnul Manţog şi tocmai de aceea îi voi propune să devină consilierul meu personal. Este primul consilier pe care l-aş putea avea eu de când conduc această unitate", a mai spus directorul general al CE Turceni.

Gata cu maşinile la discreţie

Potrivit lui Graure, unitatea va face o economie lunară de 500.000 de lei prin salariile mai mici pe care le va plăti foştilor şefi, dar şi prin faptul că aceştia nu vor mai avea maşină la dispoziţie, secretară sau, în unele cazuri, chiar şofer.

"Am cerut ca luni dimineaţă să văd toate maşinile pe care le foloseau unii sau alţii înainte aşa cum găseau de cuviinţă să fie în parcarea unităţii. Vom vedea ce vom face cu ele de acum încolo, dar, deocamdată, e cert că niciuna dintre acestea nu va mai pleca de pe poarta complexului fără ca eu să ştiu unde şi cu cine merge", a mai spus Graur.

El a precizat că CE Turceni va avea o conducere directă formată din trei directori, opt astfel de funcţii fiind desfiinţate începând de luni.

"Aveam trei directori la unităţile de monitorizare şi implementare a proiectelor, iar peste ei mai era un şef care, la rândul lui, îl avea ca şef pe directorul economic. Acum rămânem doar cu directorul comercial, cu cel de la direcţia financiar-contabilă şi cu cel de personal. Va mai fi un şef al direcţiei miniere şi unul al direcţiei energetice şi atât", a adăugat Octavian Graure.

Noua organigramă a CE Turceni a fost modificată în contextul în care unitatea ar urma să îşi reducă personalul în această primăvară cu aproximativ 150 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite