Netflix, încă un pas spre monopol. A anunţat 10 titluri noi din Europa, dar şi producţii din Africa şi Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Netflix au anunţat zece noi producţii europene, dar şi proiecte din Africa şi Orientul Mijlociu, ceea ce marchează o premieră şi un alt pas important în atingerea unui obiectiv îndrăzneţ, dar nu imposibil: monopolul în industria de divertisment prin conţinut original produs în toate colţurile lumii.

Geografia nu este importantă - acesta este motto-ul Netflix, repetat la nesfârşit de şefii companiei în cadrul conferinţei din Roma, Italia. În 2018, abonaţii Netflix se pot bucura de peste 100 de producţii din 16 ţări din Europa până în Orientul Mijlociu şi Africa. O adevărată desfăşurare de forţe asigurată de peste 35.000 de persoane şi investiţii aproape duble faţă de anul trecut. 

Din Liban până în Scoţia, din Suedia până în Iordania şi din Spania până în Polonia, viitoarele producţii locale Netflix vor cuprinde mai multe forme de divertisment - seriale, filme, documentare, show-uri de stand-up şi producţii pentru copii. 

Iar Ted Sarandos, Chief Content Officer, „a avertizat“ că este doar începutul. „Credem că producţiile bune depăşesc orice graniţe. Când poveştile din ţări, limbi şi culturi diferite găsesc o platformă globală unde singura limită este imaginaţia creatorilor, atunci apare conţinutul unic şi, în acelaşi timp, universal, apreciat de o audienţă globală“, a declarat Ted Sarandos. 

Aşa că, pentru început, Netflix a dezvăluit 10 noi proiecte europene, dintre care şapte seriale, două documentare şi un film. 

  • Primul serial original olandez Netflix va fi lansat în 2019. Nişte studenţi olandezi din Amsterdam le au pe toate: tinereţe, bogăţie, sex, putere şi portalul către o lume demonică din epoca de aur olandeză pe care l-au deschis din greşeală. 
  • „Mortel“ (Franţa). Cel de-al cincilea serial original Netflix din Franţa, creat de Frédéric Garcia, spune povestea unor adolescenţi conectaţi de o forţă supranaturală. 
  • „The Wave“ (Germania). Al treilea serial original Netflix din Germania este bazat pe filmul de succes omonim şi este inspirat de evenimente reale. 
  • „Luna Nera“ (Italia). Un serial original despre femei suspectate de vrăjitorie în Italia din secolul al 17-lea, creat de Francesca Manieri, Laura Paolucci şi Tiziana Trian. 
  • „La Casa de Papel Part 3“ (Spania). După succesul global al primelor două părţi, profesorul va crea noi jafuri care vor fi dezvăluite în 2019. 
  • „The English Game“ (Marea Britanie). O dramă engleză în şase părţi, scrisă de Julian Fellowes („Downton Abbey“), despre inventarea fotbalului şi cum cei implicaţi în crearea sa au depăşit diferenţele între clasele sociale pentru a pune bazele celui mai popular sport din lume.
  • „Turn Up Charlie“ (Marea Britanie), un nou serial original de comedie Netflix, cu Idris Elba în rol principal, dar şi în cel al producătorului.
  • O docu-serie bazată pe unul dintre cele mai şocante cazuri din istoria Franţei, asasinarea lui Grégory Villemin în 1984. 
  • „The Staircase“ prezintă povestea lui Michael Peterson, un scriitor de romane poliţiste acuzat de uciderea soţiei sale, Kathleen, după ce aceasta este găsită moartă la baza scărilor din casa lor, şi procesul de 16 ani care a urmat. 
  • Primul film Netflix italian „Rimetti a Noi i Nostri Debiti“ („Forgive Us Our Debts“) de Antonio Morabito cu Claudio Santamaria, Marco Giallini şi Jerzy Stuhr.
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite