Chefi la cuţite: Un preot, un DJ şi un student au cucerit juriul în a doua ediţie
0În a doua ediţie a show-ului culinar „Chefi la cuţite“, un preot, o poliţistă de frontieră, un DJ cu o poveste tulburătoare, bucătari profesionişti, dar şi simpaticul „Alifie“ şi-au încercat norocul.
Cea de-a doua ediţie a fost deschisă de un preot din Dâmboviţa care s-a rugat pentru admiterea în etapa următoare a concursului. Eduard Tiţă are 41 de ani, se trage dintr-o familie de preoţi şi a povestit că a învăţat să gătească de la bunici. „Bunica gătea dumnezeieşte şi eram foarte atent la ea“, a spus acesta, vorbind cu multă pasiune despre tocăniţa cu ceapă şi pipote de pui şi despre ciorba de burtă.
Pentru chefi preotul a gătit însă gutui cu carne, un preparat exotic, care i-a pus în dificultate pe membrii juriului atunci când au încercat să ghicească cine e autorul farfuriei. „Am vrut să prepar ceva care să aducă un element de la noi, gutuia, dar să fie şi ceva exotic“, a explicat el.

Chef Dumitrescu a fost de părere că în faţa lor va veni un profesor şi nu a fost departe de adevăr, pentru că Eduard predă şi religia. În urmă cu trei ani a fost diagnosticat cu cancer, însă s-a operat, iar acum este bine.

Seara a fost una cu succes şi pentru două bucătărese, care i-au convins pe cei trei chefi că merită să meargă mai departe. Mădălina Busuioc a sosit în culise cu o gaşcă mare de prieteni. Este bucătar la un restaurant din Bucureşti şi a mărturisit că îşi doreşte enorm să treacă de această probă, mai ales pentru cei care au avut încredere în ea.

A descoperit de mic copil cât de mult îi place să gătească şi la vremea când alţii colindau maidanele, ea preferă să alerge în bucătărie. Preparatul ei, o raţă cu orez şi cireşe confiate, a adus păreri împărţite la masa juriului, dar în final a trecut-o pe Mădălina de preselecţii. Chef Scărlătescu le-a spus celor doi colegi ai săi: „Ţineţi minte, are potenţial.“

Cea de-a doua bucătăreasă a serii, care i-a convins pe chefi, a fost Gabriela Cojocaru. Are 25 de ani şi este din Cernavodă, a terminat Dreptul, dar a ales să lucreze ca bucatăr, deşi la început familia a fost surprinsă de această alegere. Pentru că în anii studenţiei a constatat că dedică mai mult timp bucătăriei decât dreptului, a decis că acesta este drumul ei. Aceasta le-a mai povestit chefilor că a avut 136 de kilograme şi că a reuşit să slăbească nu mai puţin de 60.

Chef Scărlătescu a avut o intuiţie fantastică în privinţa ei atunci când a exclamat, gustând din peştele gătit de ea: „E o blondă!“ Şi o blondă a păşit în faţa lor în platou. „Nu ţi-e teamă că te vei îngrăşa lucrând într-o bucătărie?“, a întrebat-o acesta, iar răspunsul ei i-a făcut pe chefi să ridice din sprâncene: „Nu, am slăbit 60 de kilograme! Cu dietă, dietă şi dietă. În doi ani.“ Chef Dumitrescu i-a acordat şi el votul de încredere, menţionând: „Se vede în pasiunea ta că eşti orientată către mâncarea sănătoasă, căci n-ai pus unt în piureul de mazăre.“

Tudor Niculescu este DJ în Bucureşti şi marţi seară aproape i-a făcut să plângă pe cei trei chefi. A pregătit o supă de varză acră cu afumătură, spre bucuria chefilor, însă povestea sa de viaţă a fost cea care i-a marcat. Acum opt ani, un tren i-a secţionat piciorul. Se afla pe peronul gării din Braşov şi a fost agăţat sub şinele unui vagon. Ajuns pe masa de operaţie, nu a stat pe gânduri şi le-a cerut medicilor să îi amputeze piciorul şi să-i salveze astfel viaţa, deşi el era dansator. Tudor nu s-a lăsat descurajat, ci a continuat să privească viaţa cu optimism. Chiar dacă nu a mai putut dansa, pasiunea pentru muzică l-a făcut să se îndrepte către meseria de DJ şi dorinţa de a-i face pe alţii să danseze.

O altă mare pasiunea a sa, bucătăria, i-a fost insuflată de mic în familie: a crescut la ţară şi a învăţat tainele bucătăriei româneşti încă de când avea opt ani, prima mâncare făcută doar de el fiind o fasole bătură. E de părere că gustul pe care poate să îl dea mâncării este de-a dreptul cuceritor şi, mai mult, vrea să devină un susţinător al gastronomiei româneşti. „Voinţa asta a ta... Am rămas fără cuvinte“, i-a spus chef Bontea, care s-a ridicat pentru a-i strange mâna.

Marţi seara la „Chefi la cuţite“ spectacolul a fost asigurat de Ion Dan Alexandru. Poreclit „Alifie“, acesta vorbeşte mult, are braţele tatuate şi e mucalit. Moşteneşte pasiunea pentru bucătărie de la tatăl sau, care a murit în urmă cu şapte ani. Este student şi are o atitudine care-l face să iasă în evidenţă. Relaxat, „Alifie“ e un amalgam de umor şi nebunie. A gătit o mâncărică de conopidă pentru că ştia că juriul degustă pe nevăzute şi a vrut să-I facă să creadă că în spatele uşilor se află o gospodină. Şi i-a şi reuşit, pentru că chef Dumitrescu s-a dus cu gândul către o gospodină unguroaică.
