Când are premiera documentarul „Iadul pe pământ: Căderea Siriei şi ascensiunea ISIS“ la National Geographic

Când are premiera documentarul „Iadul pe pământ: Căderea Siriei şi ascensiunea ISIS“ la National Geographic

Premiera globală a documentarului a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film Tribeca FOTO National Geographic

După premiera din cadrul Festivalului de FiIm Tribeca, National Geographic Documentary Films anunţă premiera internaţională de televiziune a documentarului „Iadul pe pământ: Căderea Siriei şi ascensiunea ISIS“, o nouă creaţie a lui Sebastian Junger, realizator nominalizat la Oscar şi autor de succes, şi a lui Nick Quested, colaboratorul său câştigător al premiului Emmy.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentarul va avea premiera pe National Geographic vineri, 16 iunie 2017, de la ora 21.00, şi va ajunge la publicul internaţional din 171 de ţări, în 45 de limbi. „Iadul pe pământ“ relatează despre prăbuşirea Siriei într-un haos necontrolat, care a permis ridicarea Statului Islamic, mai bine cunoscut ca ISIS, în Irak şi Siria. Acumulând aproape 1.000 de ore de filmări uimitoare şi impresionante, Junger şi Quested, care au mai colaborat la alte trei filme despre război („Restrepo“, „The Last Patrol“ şi „Korengal“), surprind carnagiul îngrozitor produs de războiul sirian, consecinţele politice şi sociale şi, cel mai important, pierderile de vieţi omeneşti, conturând, în acelaşi timp, o perspectivă alarmantă a rolului Occidentului în crearea ISIS.

„Sebastian şi Nick au reuşit să capteze, în mod extraordinar, toate faţetele acestei crize incredibil de complexe“, a declarat Tim Pastore, preşedinte al diviziei de programe originale şi producţie pentru National Geographic. „Imaginile vorbesc de la sine, oferind un tablou, aşa cum rar a putut fi văzut, din mijlocul războiului civil, din toate unghiurile“, a mai zis el. 

„Cuprinde o doză puternică de umanitate“ - Variety

„Lasă-ţi deoparte înclinaţiile politice, religioase şi entice. «Iadul pe pământ» îţi va schimba perspectiva asupra conflictului sirian“ - Veronica Wake, fost ofiţer CIA şi veteran al forţelor armate americane

„Este un film dificil de urmărit“, admite Quested. „Vreau să provoc publicul să-l vadă până la final. Aceste lucruri se întâmplă. Arătăm suferinţa a milioane de oameni şi motivele din spatele acestei suferinţe. Vreau să provoc publicul să nu-şi ferească privirea, ci să capete o mai profundă înţelegere asupra lumii“, a completat el. 

Prin interviuri exclusive cu activişti, jurnalişti, diplomaţi, apărători ai drepturilor omului, politicieni şi cetăţeni obişnuiţi, precum şi pe baza filmărilor de arhivă, Iadul pe pământ prezintă un portret unic al vieţii într-o Sirie devastată de război, de la experienţele unei familii ce trăieşte sub controlul ISIS şi care reuşeşte, în cele din urmă, să fugă în Turcia, la luptătorii kurzi din Sinjar şi miliţiile Shia din Irak şi chiar la luptătorii afiliaţi al-Qaida din interiorul şi din vecinătatea oraşelor Aleppo şi Raqqa. Junger şi Quested identifică meticulos forţele care au dus la izbucnirea conflictului teribil din Siria şi au facilitat ascensiunea islamiştilor radicali, care organizează şi inspiră, în prezent, operaţiuni teroriste în lume.

Premiera globală a filmului a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film Tribeca, urmată de vizionări la Festivalul Internaţional de Documentare Hot Docs din Toronto.

„Iadul pe pământ: Căderea Siriei şi ascensiunea ISIS“ este produs de Goldcrest Films, în asociere cu National Geographic Documentary Films. Producători pentru Goldcrest Films sunt Sebastian Junger şi Nick Quested. Pentru National Geographic, producătorul executiv este Matt Renner, iar Tim Pastore este preşedintele diviziei de programe originale şi producţie. 

citeste totul despre: