Declinul lui Robert De Niro: de ce actori cu reputaţie ajung să joace în filme de duzină. Regizoare de origine română de la Hollywood analizează fenomenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria de film de la Hollywood impune anumite limitări care obligă actorii să se adapteze sau să rămână fără roluri. Este cazul şi lui Robert De Niro, care, după roluri memorabile, a ajuns să joace în comedii. Illeana Douglas, regizoare de origine română, a oferit mai multe explicaţii pentru această schimbare.

În anul în care Robert De Niro a câştigat primul său premiu Oscar, în 1974, Paramount Pictures, companie americană majoră ce se ocupă cu distribuirea şi producerea de filme, lansa filme precum „Chinatown“ şi „The Godfather: Part II“. Pe repede înainte cu 40 de ani, în 2016, aceeaşi companie lansează titluri precum „Zoolander 2“ şi „Teenage Mutant Ninja Turtles“.

Declinul unuia dintre cele mai importante studiouri de la Hollywood este un simptom al ascensiunii filmelor de tip acţiune cu supereroi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care actori precum Robert De Niro nu mai sunt entuziasmaţi să joace, arată „The Independent“

Rolurile discutabile ale lui Robert De Niro 

Illeana Douglas, actriţă, regizoare, scenaristă şi producătoare americană de origine română, cunoscută şi sub numele de Illeana Hesselberg, care a lucrat cu De Niro în filme cum ar fi „Goodfellas“, „Cape Fear“ şi „Guilty by Suspicion“, a fost întrebată despre alegerile discutabile pe care le-a făcut în ultimele sale apariţii pe marele ecran, care au culminat cu un rol alături de Zac Efron în „Dirty Grandpa“.

Ai bani, atunci îl ai şi pe De Niro 

În cadrul programului Bret Easton Ellis Podcast, Illeana Douglas a fost întrebată: „Primesc tot mai des următoarea întrebare: «Ce s-a întâmplat cu Robert De Niro?»“. „Nu ştiu ce să le spun oamenilor. Se vorbeşte că el acceptă rolurile doar pentru bani, iar până şi eu cred că e adevărat. Am auzit zvonuri că De Niro acceptă orice dacă ai banii pe care îi vrea. Pur şi simplu acceptă şi duce proiectul la bun sfârşit. Dar, nu ştiu cât de adevărate sunt presupunerile, având în vedere rolurile din «Silver Lining Playbook» sau din «The Intern», unde aduce o prezenţă auctorială în filme lejere“, a răspuns Illeana Douglas.

„Faptul că încă lucrează la 72 de ani este remarcabil, stau şi mă întreb dacă e valabil pentru toţi. Odată cu vârsta rolurile se duc? Paul Newman se sustrage de aici într-o anume măsură, la fel şi Jack Nicholson. Robert Redford încă mai joacă, Jon Voight apare în serialul «Ray Donovan», dar De Niro iese în evidenţă datorită reprezentaţiilor sale din anii 1970, cred că de aceea pare că a scăzut foarte mult“, a continuat ea. 

image

Illeana Douglas a lucrat de multe ori cu Robert De Niro FOTO AP 

Arta nu ţinea cont de timp

„Ce ai observat tu despre Robert De Niro sau ce simţi faţă de el şi schimbarea aceasta în limitele impuse de industria filmului?“, a mai fost întrebată Illeana Douglas. „Pot comenta doar în calitate de spectator şi de apropiat al lui De Niro. Cred că mediul actual în care actorii joacă nu mai are premise de artă, arta nu mai există. Pe platourile de filmare de la «Cape Fear» De Niro a ţipat la un membru al echipei care se uita la ceas, deşi li s-a zis că nimeni nu are voie cu ceasuri pe platou pentru că, zicea el, «aici se face artă». Şi cred că acum se procedează în felul următor: «Avem o oră la dispoziţie, haide să tragem şi cadrul ăsta, dar şi pe celelălat». Dacă nimănui nu îi pasă, atunci ţie de ce ţi-ar păsa? Ne uităm la De Niro şi vedem un exemplu de bun actor, ca mulţi alţii, dar trebuie să le creem mediul pentru ca ei să facă artă“, a sfătuit Illeana Douglas. 

Toate afirmaţiile făcute de Illeana Douglas pot fi ascultate aici

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite