Motivul pentru care Prinţul William şi Kate Middleton nu deţin custodia copiilor lor: acelaşi lucru se aplică şi pentru viitorii copii ai Ducilor de Sussex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit unei legi vechi, suveranul deţine custodia nepoţilor FOTO MATT HOLYOAK/CAMERA PRESS via Guliver Romania
Potrivit unei legi vechi, suveranul deţine custodia nepoţilor FOTO MATT HOLYOAK/CAMERA PRESS via Guliver Romania

Kate Middleton şi Prinţul William sunt fericiţii părinţi ai celor trei copii - Prinţul George (5 ani), Prinţesa Charlotte (3 ani) şi Prinţul Louis (patru luni) - dar practic nu deţin custodia legală a niciunuia dintre ei, potrivit unei reguli regale veche de 300 de ani.

„Suveranul are custodia legală a nepoţilor minori“, a declarat Marlene Koenig, istoricul regal şi fondatorul blogului Royal Musings pentru News.com.au.

„Acest lucru datează de la regele George I (conducătorul regatului la începutul anilor 1700), iar legea nu a fost niciodată schimbată“, a explicat Koenig. „A făcut-o pentru că avea o relaţie foarte proastă cu fiul său, viitorul rege George al II-lea, aşa că au trecut această lege, ceea ce însemna că regele era protectorul nepoţilor săi“. Legea a fost adoptată în 1717 şi a fost legalizată din nou în 1772, dar nu a fost modificată de atunci.

Aceasta înseamnă că regina a deţinut şi custodia Prinţilor William şi Harry când erau minori, dar nu este clar dacă are şi custodia lui George, Charlotte şi Louis, din moment ce ei sunt strănepoţii ei, spune Koenig. Regele George I nu avea strănepoţi atunci când a fost făcută legea. Cu toate acestea, când prinţul Charles devine rege, el va avea custodia nepoţilor săi, printre care copiii lui William şi copiii lui Prince Harry cu Meghan Markle.

image

Pentru suveran, „custodia“ înseamnă a avea un cuvânt de spus în creşterea, călătoriile şi educaţia nepotului, arată News.com.au. Chiar textul original al legii spune că monarhul este responsabil de „educaţia şi îngrijirea“ nepoţilor, „repartizarea locului de reşedinţă“, „numirea guvernanţilor lor“ şi „aprobarea căsătoriilor lor“.

Am văzut anterior legea pusă în aplicare când William şi Harry erau tineri. Prinţul Charles a trebuit să-i ceară Majestăţii Sale Elisabeta a II-a permisiunea de a-i lua în Scoţia cu el. În plus, la un moment dat, regina nu şi-a acordat permisiunea când prinţesa Diana a cerut să-i aducă pe fiii ei în Australia, cu puţin timp înainte de moartea ei.

image

Regina Elisabeta a II-a, alături de nepoţii săi, Prinţul William şi Prinţul Harry

„Practic, aveau nevoie de permisiunea de a călători. Regina are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte deciziile parentale de genul acesta“, a declarat Koenig.

Legea veche de secole este, de asemenea, motivul pentru care custodia copiilor nu a fost inclusă în documentele de divorţ ale prinţului Charles cu Printesa Diana şi ale Prinţului Andrew cu Sarah Ferguson. (părinţii Prinţesei Beatrice şi Prinţesei Eugenie din York.)

„Custodia nu este inclusă în documentele de divorţ deoarece în primul rând nu au avut în mod legal custodia copiilor lor“, a explicat Koenig.

Deşi legislaţia se află în vigoare şi astăzi, familia regală „nu face mare caz“, a adăugat Koenig. Nu vă aşteptaţi ca prinţul Charles să treacă peste deciziile părinteşti ale fiilor săi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite