George Clooney i-a dăruit logodnicei sale un inel de peste 500.000 de euro
0Actorul George Clooney i-a dăruit logodnicei sale, avocata britanică de origine libaneză Amal Alamuddin, un inel cu un diamant de şapte carate, în valoare de 450.000 de lire sterline (551.718 de euro), când a cerut-o în căsătorie la începutul anului.
Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani, a fost surprinsă de fotografi purtând inelul de logodnă la petrecerea de aniversare a omului de afaceri Rande Gerber, un bun prieten al actorului George Clooney.
Cei doi au apărut pentru prima dată împreună în public în octombrie 2013, la Londra, potrivit revistei „People“. De atunci, starul hollywoodian şi iubita sa au fost văzuţi împreună la New York şi în vacanţe petrecute în Tanzania şi Seychelles.
George Clooney, în vârstă de 52 de ani, a avut numeroase relaţii de-a lungul anilor. Însă el nu a dat niciodată impresia că şi-ar fi dorit să se mai implice într-o relaţie pe termen lung, după divorţul de actriţa Talia Balsam, cu care a fost căsătorit între 1989 şi 1993.
Amal Alamuddin este o avocată britanică specializată în drept internaţional şi drepturile omului. Ea a fost votată Cea mai sexy avocată din Londra în 2013. Printre clienţii acesteia s-a numărat şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.
George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din „Syriana", pentru care a câştigat şi Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele „Noapte bună şi noroc", „Michael Clayton", „Sus, în aer/ Up in the Air", „Descendenţii/ The Descendants", „Ziua trădătorilor/ The Ides of March".
Cel mai recent film scris şi regizat de George Clooney este „The Monuments Men", despre o unitate specială compusă din şapte directori, conservatori ai muzeelor şi istorici din artă, care primeşte, în timpul celui de-Al Doilea RăzboiMondial, din partea Aliaţilor, ordinul de a găsi operele de artă confiscate de nazişti în spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept.