Profesorul Mircea Dumitru, reales în funcţia de rector al Universităţii din Bucureşti pentru al doilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul universitar Mircea Dumitru a fost ales Rector al Universităţii din Bucureşti pentru al doilea mandat (2015-2019).

Alegerile pentru funcţia de rector s-au desfăşurat miercuri, iar în urma votului, prof. univ. dr. Mircea Dumitru a fost ales de către comunitatea academică în funcţia de rector pentru mandatul 2015-2019, cu 790 de voturi, reprezentând 77% din numărul persoanelor care s-au prezentat la urne, se precizează într-un comunicat al Universităţii din Bucureşti.

În cadrul alegerilor au avut drept de vot 1.345 de persoane: cadre didactice şi cercetători angajaţi pe perioadă nedeterminată, studenţi membri ai senatului universitar şi ai consiliilor facultăţilor. Alegerile pentru funcţia de rector au fost validate în şedinţa Senatului din 17 decembrie 2015, iar după confirmarea prin ordin al Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru îşi va numi prorectorii şi decanii.

CV-ul rectorului Universităţii din Bucureşti

Mircea Dumitru este profesor la Departamentul de Filosofie Teoretică al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti. A fost decan al Facultăţii de Filosofie între 2000-2008 şi prorector al Universităţii din Bucureşti în perioada 2008-2011. el a fost ales pentru prima oară în funcţia de rector în urma alegerilor din decembrie 2011.

Specialist în logică filosofică, filosofia limbajului, metafizica modalităţilor, epistemologie, filosofia minţii şi a conştiinţei, prof. dr. Mircea Dumitru a obţinut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans în mai 1998, iar două luni mai târziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din Bucureşti. 

A fost profesor invitat la Universitatea „Jean Moulin” Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York. Activitatea profesorului Dumitru este apreciată prin numeroase premii şi distincţii. A primit premiul „Mircea Florian” al Academiei Române (2001) şi Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile (2005). În septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales preşedinte al Societăţii Europene de Filosofie Analitică (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Române.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior (2001), Explorări logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii şi lucruri. Quine în perspectivă (2009). Prof. dr. Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, în curs de apariţie la Oxford University Press. Împreună cu Mircea Flonta, a tradus două dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico–Philosophicus şi Cercetări filozofice.

Educație

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite