Elevii Liceului Lauder Reut au fost premiaţi ca viitori diplomaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţa Internaţională de Diplomaţie şi Afaceri globale
Conferinţa Internaţională de Diplomaţie şi Afaceri globale

Complexul Educaţional Lauder-Reut a premiat, miercuri, la Palatul Parlamentului, trei liceeni pentru calităţile lor dimplomatice, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Conferinţei de Diplomaţie şi Afaceri globale. Elevii au fost premiaţi în prezenţa mai multor dimplomaţi români şi străini. Discuţiile s-au axat pe problemele migraţiei şi a terorismului.

A cincea ediţie a Conferinţei Inernaţionale Lauder de Diplomaţie şi Afaceri globale pentru elevii de liceu s-a încheiat miercuri cu premierea liceenilor care au reuşit să transmită cât mai bine poziţia unei ambasade referitoare la criza migraţiei din Europa şi extinderea terorismului.

”Conferinţa este partea practică a cursurilor noastre de dimplomaţie, 2day Ambassador înseamnă un internship care durează două zile, o zi elevii merg în vizită la 21 de ambasade şi o zi la Ministerul Afacerilor Externe. Prin vizita la cele 21 de ambasade, elevii studiază relaţiile bilaterale dintre ţara respectivă şi România. La sfârşitul vizitelor, un elev speaker vorbeşte relaţia unei ambasadei cu un anumit subiect , anul acesta a fost migraţia. Au fost 22 de şcoli din Bucureşti şi Israel care au votat cei mai buni speakeri alături de juraţi”, ne-a spus directorul Complexului Educaţional Lauder – Reut, Dan Şandru.

Ambasadele vizitate de liceeni au fosy Argentina, Austria, Chile, Cipru, Cehia, Germania, Ungaria, talia, Japonia,  Madagascar, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia Slovacia, Slovenia, Israel, Turcia, Statele Unite ale Mexicului, Statele Unite, Vatican.

Câştigători au fost Anghel Ciprian, care a reprezentat viziunea Vaticanului asupra migraţiei , Andrei Niculae care reprezentat  SUA şi  Beatrice Horvath, care a reprezentat Cipru.

”Este o oportunitate să particip la acest internship, mai ales că nu toţi au această oportunitate. Am avut multe emoţii, însă m-am pregătit mult şi am avut ajutor din partea profesorilor care mi-au audiat speech-ul. Am reprezentat punctul de vedere al Ambasadei Ciprului despre criza refugiaţilor. Cipru are dorinţa de a primi refugiaţi, însă are şi o legislaţie foarte dură în privinţa statutului de azilant, aşa că a trebuit să îmbin această dorinţă puternică cu poziţia fermă a legislaţiei ”, a spus unul dintre câştigători, Horvath Beatrice, elevă în clasa a- X-a la Lauder Reut, la specializarea Diplomaţie.

Valeriu Zgonea: ”Mi-aş fi dorit ca cei trei să fie membri ai Paramentului

Prezent la eveniment, preşedintele Camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea, a lansat un mesaj de încurajare a tinerilor elevi care îşi doresc o carieră în diplomaţie.

”Mi-aş fi dorit ca cei trei să fie membri ai Parlamentului, consistenţa discuţiei, emoţia transmisă, pregătirea discursului, căutarea istoriei, explicarea ei, emoţia transmisă non-verbal sunt lucruri importante pentru oamenii care vor să conducă şi care îşi îşi asumă responsabilităţi”, a spus Valeriu  Zgonea.

Complexul Lauder Reut are în acest momnt 421 de elevi, dintre care 90 sunt liceeni.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite