Elevii din clasa a II-a încep luni Evaluările Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din clasa a II-a intră încep luni Evaluările Naţionale.
Elevii din clasa a II-a intră încep luni Evaluările Naţionale.

Evaluarea de la finalul clasei a II-a începe luni, 7 mai, cu testarea la Limba română (scrisă). Marţi, şcolarii vor da evaluarea la Citire, iar miercuri la Matematică.  Prezenţa la aceste testări nu este obligatorie, iar rezultatele obţinute de şcolari nu se trec în catalog. Ele sunt utilizate la realizarea de planuri individualizate de învăţare pentru elevi.

Candidaţii vor intra în sala de examinare cel târziu la ora 8.30, după predarea materialelor ce nu sunt permise a fi introduse de către candidaţi în sala de examen (orice ar putea să îi inspire- cărţi, dicţionare, telefoane, tablete etc.).

Proba începe la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul.

Candidatul care nu se află în sala de examen în momentul distribuirii subiectelor pierde dreptul de participare la examen. După începerea predării lucrărilor de către şcolari se va avea în vedere că până la predarea ultimei lucrări să fie prezenţi în sală cel puţin trei candidaţi.

Calendarul Evaluărilor pentru clasa a IV-a şi a VI-a

Ultima probă din calendarul pentru clasa a II-a este tot la Limba română (scris şi citit), dar pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale, şi se va desfăşura în data de 10 mai.

O săptămână mai târziu, vor fi evaluate competenţele fundamentale dobândite după încheierea ciclului primar (la finalul clasei a IV-a) după cum urmează: Limba română (15 mai), Matematică (16 mai) şi Limba maternă (17 mai).

Tot în luna mai, elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (Limbă şi comunicare) şi 24 mai (Matematică şi Ştiinţele naturii). Testarile de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Asta înseamnă că testul de Limbă şi Comunicare cuprinde Limba şi literatura română şi Limba modernă, iar testul de Matematică şi Ştiinte cuprinde Matematica, Fizică şi Biologie.

Şcolarii vor afla rezultatele în cel mult şapte zile de la susţinerea testărilor. Ele nu se trec în catalog, ci vor fi cuprinse în fişele de evaluare şi supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară, se arată în metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei.

În urma analizei, profesorul sau învăţătorul decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului. Acesta reprezintă un instrument fundamental, care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice, în vederea orientării şi optimizării învăţării. Decizia privind elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului se ia coroborând rezultatele la Evaluările Naţionale cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite