Ministrul de Finanţe, despre trecerea contribuţiilor la angajat: Veniturile românilor nu vor scădea

Ministrul de Finanţe, despre trecerea
contribuţiilor la angajat: Veniturile românilor nu vor scădea

Ionut Misa FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa spune că veniturile românilor nu vor scădea după ce vor fi mutate contribuţiile de la angajator la angajat, deoarece măsura va veni la pachet cu scăderea lor la 35% şi cu reducerea impozitului pe venit la 10%.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se va realiza transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. În acelaşi timp, se va produce o reducere a contribuţiilor sociale de la 39,25 sau 39,85 pana la 35%. Vor scădea contribuţiile sociale. Ele vor fi cumulate. Din 6 vor rămâne doar două, CAS şi CASS, care vor cumula 35%. Dispare ajutorul de şomaj, dispar mai multe. Vor fi centralizate în continuare şi se va face distribuirea de la buget cu aceste contribuţii. Totul e ca agenţii economici să plătească mai puţine ordine de plată”, a spus ministrul Finanţelor.

Potrivit lui, cumulat cu cele două măsuri va scădea şi impozitul pe venit la 10%. „Veniturile românilor nu vor scădea. Sarcina fiscală a fiecărui angajator se va menţine. Va plăti aceiaşi bani. Angajatorul va face un ordin de plată în numele angajaţilor şi va plăti aceste contribuţii. Angajaţii nu vor fi afectaţi deloc”, a adăugat Ionuţ Mişa.


citeste totul despre: