Articol publicitar

Fabricadinsat.ro - Un proiect inovativ realizat cu fonduri europene de către o tânără familie îndrăzneaţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie curajoasă a lăsat viaţa de angajat al multinaţionalelor pentru a-şi realiza visul, acela de a deţine o afacere 100% românească care are un scop patriotic: susţinerea economiei autohtone din mediul rural.

Înainte de a-şi da demisia de la joburile devenite mult prea monotone şi lipsite de viaţă, temerarii soţi au sperat să poate face ceva mai mult în ţară. În anul 2012 au depus un proiect având ca scop dezvoltarea rurală, pentru solicitarea fondurilor europene, care să servească ridicării unei construcţii şi achiziţiei de utilaje necesare lansării unei fabrici de produse textile, în localitatea Satul Sauceniţa din Comuna Văculeşti, care aparţine judeţului Botoşani.

În judeţul Botoşani se produce cel mai puţin din toată ţară, Produsul Intern Brut fiind de numai 4.022 pe cap de locuitor. Numai 10% din populaţia activă are un loc de muncă, iar majoritatea celor din judeţ sunt plecaţi la muncă în străinătate. Numai 51.000 dintre populaţia de 410.000 de persoane lucrează cu carte de muncă. 

Sărăcia este în floare: Magazinele de haine înregistrează vânzări decente numai în lunile de concedii: decembrie şi august, adică atunci când cei plecaţi la muncă în afară ţării se întorc în vizită la rude.

image

Proiectul Fabrica din Sat a luat naştere în 2013, atunci când curajoasa familie a primit undă verde. În vara aceluiaşi an, familia a primit vestea că se va mări. 2014 a început bine, cu o naştere sănătoasă şi frumoasă, însă lucrurile au luat rapid o întorsătură nefastă. La finele anului, mama copilei a fost diagnosticată cu cancer la sân.

Perioada de coşmar şi tratamentele chinuitoare nu au oprit însă proiectul născut din pasiunea pentru propria ţară. Drumurile pentru proiect, creşterea copilului şi administrarea tratamentelor ce au culminat cu operaţia de mastectomie au fost duse la bun sfârşit.

Încercările avute de soţi au presupun şi alte bătăi de cap, reprezentate de cheltuieli neprevăzute în proiect, ca de exemplu racordarea la curent electric sau împrejmuirea proprietăţii, printre altele. Impozitul pe salarii reprezintă o altă cheltuială majoră (undeva în jur de 10.000 lei pe an), însă nici factura la curent nu iartă deloc, mai ales pe timp de iarnă, cifrele putând să ajungă la 15.000 lei, în special datorită faptului că sistemul de termoficare este electric.

image

În cele din urmă, proiectul a fost finalizat în decembrie 2015, moment în care a început munca de a-şi face un nume, de a stabilii relaţii cu diverşi furnizori şi bineînţeles, de a câştiga încredea clienţilor şi a colaboratorilor.

Gama produselor a început să fie din ce în ce mai diversificată, astfel că în prezent, pe site-ul www.fabricadinsat.ro se găsesc produse de calitate, ambalate într-o manieră atractivă, destinate atât industriei HORECA – cearceafuri, feţe de masă, feţe de pernă, halate, lenjerii de pat, perne de diferite dimensiuni, pilote, prosoape de baie, protecţii pentru saltea, şerveţele şi altele, cât şi produse de larg consum, cum ar fi: lenjerii de pat uni, din bumbac (ranforce/satinat), cuverturi, pilote, perne etc.

Spune NU produselor din China şi încurajează dezvoltarea rurală şi susţine economia românească, alegând produsele 100% româneşti oferite de Fabrica din Sat!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite