„Maramureş – ţară veche, ţară nouăˮ, film documentar şi expoziţie de fotografie

„Maramureş – ţară veche, ţară nouăˮ, film documentar şi expoziţie de fotografie

Proiecţia filmului documentar şi vernisajul expoziţiei de fotografie "Maramureş – ţară veche, ţară nouă" de Florin Andreescu va avea loc joi, 16 martie, de la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român (ICR). Evenimentul este organizat în colaborare cu Editura Ad Libri.

Filmul "Maramureş – ţară veche, ţară nouă" realizat 

de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu), a apărut în noiembrie 2016 pe DVD, în limba română, cu subtitrare în engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

La evenimentul de la ICR, care va avea loc în prezenţa realizatorilor filmului, cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă şi dr. Doina Işfănoni vor participa la un schimb de gânduri şi opinii despre Maramureşul zilelor noastre, o lume în transformare, în care stilul de viaţă simplu şi formele vechi de cultură coexistă cu modelele şi obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate şi care vor să beneficieze de produsele şi facilităţile societăţii moderne.
Singura editură dedicată în exclusivitate cărţii turistice, Ad Libri, înfiinţată în 2001 de Florin Andreescu, promovează prin albume, ghiduri şi, din 2014, şi prin filme documentare, destinaţii turistice româneşti şi străine, mai cunoscute sau mai puţin cunoscute, şi ajută călătorii să le (re)descopere.

Durata documentarului este de 60 minute. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 16 – 21 martie 2017.
Accesul publicului este liber.

 

citeste totul despre: