tacamuri - ultimele știri
articol publicitar
Atunci când serviţi mâncarea într-un restaurant sunt destul de multe aspecte ce denotă câtă grijă are fiecare local să îşi impresioneze clienţii.
Restaurant bun. În primele 20% din Bucureşti. Prânz de lucru cu prietenul meu, arhitectul, ca sa fim eficienţi, să facem două lucruri în acelaşi timp. Masă într-o margine, lipită de perete. Laptopul şi nişte cărţi pe masă, aveam nevoie de ele....
Poliţiştii din cadrul Birourilor Proximitate şi Ordine Publică Brăila au surprins un tânăr de 30 de ani, din judeţul Mureş, care oferea spre vânzare seturi de oale, tacâmuri şi cuţite, direct dintr-un autoturism....
Distanţa mare dintre corp şi farfurie stă laoriginea tuturor greşelilor care se comit la masă, scrie Aurelia Marinescu în “Codul bunelor maniere astăzi”. Pentru o ţinută decentă este important să ţinem cont şi de poziţia corpului, cum apucăm tacâmur...
Distanţa mare dintre corp şi farfurie stă la originea tuturor greşelilor care se comit la masă, scrie Aurelia Marinescu în “Codul bunelor maniere astăzi”. Pentru a evita o serie de gafe este esenţial să ţinem cont de câteva reguli, începând de la poz...
Originea bunelor maniere se pierde undeva în Antichitate, însă regulile de comportament în public sunt în continuă schimbare, pentru că societatea este în continuă mişcare. Odată cu apariţia telefoanelor mobile, în special a telefoanelor inteligente,...
Decorarea mesei de sărbători depinde de mărimea ei, de rangul musafirilor şi de împrejurări. Aproape indispensabile, florile şi lumânările vor încânta privirea. Ele trebuie puse în vaze joase, ca să nu-i împiedice pe meseni să se vadă.
De mai multe reguli trebuie să ţinem cont atunci când mâncăm fructe. Când suntem invitaţi la o masă festivă, este important să ştim cum trebuie să ne comportăm. În cartea “Bunele maniere astăzi”, de Aurelia Marinescu, descoperim o serie de recomandăr...
O poziţie corectă a corpului atunci când ne aşezăm la masă ne scuteşte de multe neplăceri. Este important de ştiut cum trebuie să folosim tacâmurile, în ce mână trebuie folosită furculiţa şi cum utilizăm tacâmul.
Un număr mare de tacâmuri la masă poate intimida. De aceea, este important pentru cei care ajung să interacţioneze în situaţii de protocol să cunoască rolul „tacâmurilor primare“.
Deşi pare banal, mersul la restaurant nu se face la întâmplare, mai ales când alegem să şi mâncăm. În “Codul bunelor maniere astăzi” există câteva reguli esenţiale de la care nu trebuie să abdicăm pentru a nu deveni ridicoli.
Când suntem invitaţi la o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Există o serie de sfaturi în cartea „Bunele maniere astăzi“ pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un comportament adecvat atunci când m...
Felul în care stăm la masă şi mâncăm ţine de educaţie. Chiar dacă nu suntem în public, e musai să respectăm câteva reguli de bun-simţ. Este foarte important să ştim în ce mână trebuie ţinută furculiţa când utilizăm cuţitul în acelaşi timp cu ea, dar ...
Fie că te afli la restaurant, în lift sau în timpul unei conversaţii, bunele maniere vor spune întotdeauna despre tine mai mult decât o pot face o mie de cuvinte....
La ocazii speciale, când aranjăm o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Există o serie de sfaturi în cartea “Bunele maniere astăzi” pe care trebuie să le respectăm pentru a şti ce şi cum să aranjăm pentru a...
Sex, dragoste, comuniune, libertinaj şi nu, nu e Woodstock. Sunt ingredientele unei comunităţi religioase fondate în 1860 de către un personaj bizar cu vederi utopice, pe nume Humphrey Noyes. Comunitatea Oneida din New York a fost conceput ca un loc ...
Indiferent care vă sunt motivele de bucurie şi sărbătoare în aceste zile, sunt şanse mari ca cel puţin una dintre mese să aibă loc împreună cu familia extinsă sau prietenii....
ÎNDEMÂNARE Timp de aproape 20 de ani, bistriţeanul Francisc Nagy (57 de ani) i-a aprovizionat pe soţii Ceauşescu şi pe apropiaţii acestora cu tacâmuri realizate manual de el cu mare măiestrie. După Revoluţie, Nagy a început să confecţioneze şi să rec...
Supersiţii există parcă dintotdeuna şi puţini sunt cei care nu ştiu că, de exemplu, usturoiul te fereşte de rele şi sperie vampirii sau că o oglindă spartă înseamnă şapte ani de ghinion. Însă câţi dintre voi ştiu că niciodată nu trebuie să tai o bana...
Bombonierele de cristal sau cele din sticlă de Bohemia, seturile de cafea şi tacâmurile personalizate sunt în acest an darurile „must have“ de Paştele celor răposaţi....
Chiar dacă nu ieşim în fiecare zi la un restaurant elegant, unde chelnerii ar trebui să înţeleagă regulile bunelor maniere la masă, instrucţiunile de aranjare a tacâmurilor sunt universale şi merită să le cunoaştem pentru a face impresie bună.
Putem potenţa gustul mâncării dacă folosim anumite tipuri de tacâmuri. Aceasta este concluzia unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Oxford....
Sunt beţişoarele chinezeşti superioare cuţitului şi furculiţei?Dezbaterea care timp de secole a divizat estul de vestul lumii a primit acum un răspuns din cauza condiţiilor nefavorabile de mediu, potrivit „The Telegraph“....
Bucatele din rețetare vechi de peste 30 de ani și tacâmurile nu tocmai curate fac parte din meniurile câtorva dintre cele mai ieftine localuri de alimentaţie din Chișinău.
Chiar dacă li s-a dus vestea că nu ştiu meserie şi nici nu îşi dau silinţa să înveţe, cei mai mulţi chelneri români continuă să-şi trateze clienţii ca pe nişte musafiri nedoriţi. Aşteptarea ospătarului este principala grijă a clientului într-un resta...