FOTO Superstiţii de prin bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supersiţii există parcă dintotdeuna şi puţini sunt cei care nu ştiu că, de exemplu, usturoiul te fereşte de rele şi sperie vampirii sau că o oglindă spartă înseamnă şapte ani de ghinion. Însă câţi dintre voi ştiu că niciodată nu trebuie să tai o banană cu cuţitul sau că ar fi recomandat să nu îi înmânezi un cuţit unui prieten?

„Huffington Post” a publicat o listă cu superstiţii legate mâncare sau bucătărie:

Ouăle

Oul este simbolul fertilităţii, motiv pentru care unii fermieri împrăştie ouă sparte pe terenurile lor, în speranţa unei recolte bogate. De asemenea, dacă spargi un ou, iar acesta are două gălbenuşurilor, există superstiţii care susţin că un cunoscut se va căsători sau va avea gemeni. 

image

Sarea

image

Se spune că dacă verşi sare, te paşte ghinionul. Pentru a remedia o astfel de situaţie, trebuie să arunci sare peste umărul tău stâng, cu mâna dreaptă, pentru a orbi diavolul şi pentru a-l ţine la distanţă.

Pâinea

image

Dacă tai o felie de pâine şi observi cum aceasta s-a copt cu bule de aer, înseamnă că cineva va muri în curând, căci gaura (bula de aer) din pâinea ta reprezintă sicriul. De asemenea, ar fi recomandat să desenezi o cruce pe pâinea ta, înainte să o coci, altfel diavolul se va aşeza pe ea şi îţi va ruina reţeta.

Tăiţeii

image


 

De peste glob, din China mai exact, „se aude” că tăiţeii simbolizează viaţa şi că, dacă îi tai, îţi scurtezi propria viaţă.

Ceaiul

imageDacă îţi place să bei ceaiul cu lapte, ai grijă să nu adaugi acest incredient înainte să pui zahăr - superstiţiile spun că s-ar putea să rămâi nemăritată. Conform unei alte superstiţii, dacă zahărul din ceaiul tău nu se va topi, înseamnă că cineva te iubeşte în secret, iar dacă îţi verşi ceaiul, este posibil să primeşti o vizită.

Cafeaua

imageDacă ai bule în cafea, ia-le cu o lingură şi mănâncă-le - vei intra în posesia unei sume de bani.

Portocalele

imageDacă vei servi pe cineva cu portocale, acea persoană se va îndrăgosti iremediabil de tine.

Orezul

image

Dacă arunci orez peste un cuplu proaspăt căsătorit, aceştia vor avea parte de sănătate, fericire şi prosperitate.

Tacâmurile

image

Dacă vei scăpa o furculiţă, vei primi o vizită din partea unei femei, dacă scapi un cuţit, un bărbat îţi va călca pragul, iar dacă vei scăpa o lingură, te va vizita un copil. De asemenea, se spune că dacă înmânezi cuiva un cuţit, vă veţi certa.

Pătrunjelul

image

Dacă sădeşti prătunjel, vei rămâne însărcinată mai uşor, potrivit supersiţiilor. Orice ai face, însă, nu duce pătrunjel unei persoane care te cheamă în vizită - aduce ghinion persoanei în cauză.

Ardeiul iute

image

Niciodată nu înmâna ardei unui prieten, căci, conform superstiţiilor, vei pune acea prietenie în pericol.

Alunele 

image

Dacă te pregăteşti să participi la vreun concurs, nu mânca alune - aduc ghinion.

Tortul aniversar

image

Ideea tortului aniversar a fost lansată de grecii antici, car obişnuiau să coace torturi în formă de lună pentru a celebra naşterea zeiţei lunii, Artemis şi, ca să alunge spiritele rele, aceştia spuneau „la mulţi ani” şi aprindeau lumânări. Astăzi, oamenii suflă în lumânări cu speranţa că li se va îndeplini o dorinţă.

Merele

image

De anul nou, evreii inveleau merele în miere de albine în speranţa unui an viitor cât mai bun. De asemenea, o altă superstiţie spune că dacă tai un măr şi îi numeri seminţele poţi afla câţi copii vei avea.

Strugurii

image

În ţările sud americane este recomandat să mănânci 12 struguri la miezul nopţii, cei 12 struguri simbolizând câte o lună din an. Dacă strugurele este dulce, luna din an căreia îi corespunde va fi una bună, dacă este acru, vei avea o lună proastă.

Bananele

image

Bananele nu ar trebui tăiate, ci rupte în bucăţi mici. Taie o banană şi te vei pricopsi cu un ghinion teribil. 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite