Stiri despre gabriel liiceanu

  179 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Corupţie mare, monşer, corupţie mare…!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţie mare, monşer, corupţie mare…!

  Oare asta să fi însemnând izbăvitoarea „democraţie originală” inventată de dl. Ion Iliescu şi ai lui? Oare asta să fie sclipirea divină a mult aşteptatei „luminiţe de la capătul tunelului” promise, într-un fel sau altul, de „ceilalţi”?

 • VIDEO Librăria Humanitas Magheru s-a deschis împreună cu Takumi şi cu rafturi de cărţi semnate de scriitori celebri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Librăria Humanitas Magheru s-a deschis împreună cu Takumi şi cu rafturi de cărţi semnate de scriitori celebri

  Librăria Humanitas Magheru s-a deschis marţi la prânz, fiind vizitată iniţial de jurnalişti, artişti şi scriitori. Cei din urmă au semnat autografe în cărţile lor, postate într-un raft special. Odată cu librăria, magazinul de articole tradiţionale japoneze Takumi a fost inaugurat în acelaşi spaţiu de pe Bulevardul Bălcescu 36.

 • Experienţa „de film“ trăită de Sabina Fati în jurul Mării Negre: „Aproape că ar fi vrut să se răzbune pe mine, fiindcă şapte militari români i-au violat mama“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experienţa „de film“ trăită de Sabina Fati în jurul Mării Negre: „Aproape că ar fi vrut să se răzbune pe mine, fiindcă şapte militari români i-au violat mama“

  Din călătoria jurnalistei Sabina Fati în jurul Mării Negre „a rezultat o carte care ne ajută să ne limpezim istoria, geopolitica şi cultura lumii în care suntem aşezaţi”, spunea Gabriel Liiceanu. „Adevărul” a stat de vorbă cu autoarea care a călătorit timp 90 de zile în şapte ţări: Ucraina, Rusia, Crimeea, Abhazia, Georgia, Turcia, Bulgaria şi România.

 • Mintea cea mai în urmă a românului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea cea mai în urmă a românului

  Ultima oară cînd mi-am bătut, cu varga şi fără motiv, copiii, le-am şuierat la ureche: nu ţipaţi, că mă faceţi de rîs în tot blocul! Am urmat, astfel, la nivel de familie, una din cele mai frecvente poveţe naţionale: să nu îţi faci ţara de rîs printre străini!

 • Trăiri bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trăiri bucureştene

  Între altele, ţoapa română are obiceiul să-şi parcheze maşina (de regulă luxoasă) în poarta casei tale, aşa încît, dacă vrei să ieşi în stradă la volanul maşinii proprii, sau, întorcîndu-te de la slujbă, vrei să parchezi în înghesuitul spaţiu de lîngă poartă, să fii blocat. În genere, n-ai ce-i face. Stai şi înjuri.

 • Liiceanu, şicanat de primarul din Vâlcea după discursul din Parlamentul European. Filosoful: „Cu titlul meu de cetăţean de onoare cum rămâne?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liiceanu, şicanat de primarul din Vâlcea după discursul din Parlamentul European. Filosoful: „Cu titlul meu de cetăţean de onoare cum rămâne?“

  Discursul lui Gabriel Liiceanu de săptămâna trecută, din Parlamentul European, nu a rămas fără ecouri. Dimpotrivă, acestea au ajuns până în Râmnicu Vâlcea, acolo unde primarul Mircia Gutău a decis că este cazul să riposteze, şicanându-l pe directorul Editurii Humanitas, ca „pedeapsă“ pentru că „ar fi făcut de râs România“.

 • Autodenunţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autodenunţ

  În urma numeroaselor incriminări, spuse şi scrise, privind „cadoul” prietenesc pe care i l-am făcut, în februarie 1990, lui Gabriel Liiceanu, mă văd obligat să-mi recunosc, smerit, faptele şi să mă pun, gata de jertfă, la dispoziţia tuturor „organelor” acreditate, pentru lămurirea definitivă a cazului.

 • Când Gabriel Liiceanu l-a uitat pe Constantin
Noica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Gabriel Liiceanu l-a uitat pe Constantin Noica

  Liviu Dragnea, născut în Teleorman, nu are nevoie de avocat pentru declaraţia lui Liiceanu. Nici Ponta, Adrian Năstase sau Ion Iliescu. Gabriel Liiceanu, din meseria de cetăţean, constant şi simplu urăşte PSD.

 • Filosoful Gabriel
Liiceanu, despre Ordonanţa 13, în Parlamentul European: Guvernarea a debutat cu un atac frontal la adresa Justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful Gabriel Liiceanu, despre Ordonanţa 13, în Parlamentul European: Guvernarea a debutat cu un atac frontal la adresa Justiţiei

  Filosoful Gabriel Liiceanu, şi redactorul-şef adjunct al ziarului „Adevărul”, Liviu Avram, au participat astăzi la o dezbatere în Parlamentul European pe tema democraţiei şi a justiţiei în România după scandalul OUG 13/2017 de modificare a codurilor penale. Din partea Guvernului a vorbit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader care a susţinut că legea graţierii nu este o soluţie miracol pentru rezolvarea situaţiei din penitenciare.

 • Dinţi versus Papioane: Istoria recentă a dinţilor la români privită din perspectiva pieţei şi a statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinţi versus Papioane: Istoria recentă a dinţilor la români privită din perspectiva pieţei şi a statului

  Îmi scrie un amic plecat din ţară dar care citeşte cu atenţie presa: „După lecturarea (pe jumătate doar că mi-a venit greaţă şi e totuşi dimineaţa de week-end) ultimului jet de ură venit de la primul intelectual al ţării, am căzut pe gînduri pentru cîteva minute. Totuşi, genul ăsta de oameni sunt mai periculoşi decît orice politician made in Romania, indiferent că-i PSD, PNL sau UDMR. Ăia ştiu una şi bună. Bani şi putere. Nu se bagă la altceva.”

 • Despre dinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre dinţi

  Am picat, sîmbătă, pe o emisiune de la Antena 3, în care un grup de cărturari notorii (Alina Petrescu, Ciuvică, Harnagea şi, cu mici ondulaţiuni prudente, ubicuul Bogdan Chirieac) făcea analiza răstită a unui text scris de Gabriel Liiceanu. Rezum, pentru cei care n-au citit textul cu pricina, teza lui: e plină ţara de oameni fără dinţi, semn de sărăcie şi înapoiere.

 • Când mi-a căzut primul dinte. Răspuns lui Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când mi-a căzut primul dinte. Răspuns lui Gabriel Liiceanu

  Toată viaţa mea am avut probleme cu dinţii. Crescând în condiţii precare, nu am avut nici educaţia să mă spăl pe dinţi, nici banii să ne permitem stomatologi, nici disciplina necesară pentru a avea grijă de dinţi. Când eşti pe străzi, din casă în casă, cu sacii de haine după tine, altele sunt priorităţile. Eram în Iaşul anilor 90, iar sărăcia era mult prea palpabilă.

 • Marele cărturar Petru Creţia, evocat la împlinirea a 90 de ani de la naştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marele cărturar Petru Creţia, evocat la împlinirea a 90 de ani de la naştere

  Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 21 ianuarie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o întâlnire între Gabriel Liiceanu şi profesoara Francisca Băltăceanu, dedicată reputatului filolog, elenist, editor, traducător, eseist Petru Creţia, care ar fi împlinit chiar în această zi 90 de ani.