Stiri despre creier

  632 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor

  Timp de mulţi ani, neurogeneza şi posibilitatea de a recupera celulele creierului pierdute au fost considerate concepte imposibile. Cu toate acestea, acum ştim că neuronii pot fi, de fapt, recuperaţi prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

 • Top 10 alimente care cresc coeficientul de
inteligenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 alimente care cresc coeficientul de inteligenţă

  Alimentele pe care le consumi îţi pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, capacitatea de concentrare şi gândirea. Conform specialiştilor, acestea pot contribui inclusiv la creşterea nivelului de inteligenţă şi la îmbunătăţirea străii de spirit.

 • Cercetătorii au descoperit ce vitamine previn pierderea memoriei şi
apariţia bolii Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetătorii au descoperit ce vitamine previn pierderea memoriei şi apariţia bolii Alzheimer

  Una din cinci persoane în vârstă suferă de insuficienţă cognitivă, care poate progresa până la demenţă şi deces în jumătate din cazuri în doar cinci ani. Vestea bună vine din partea cercetătorilor care susţin că milioane de cazuri de Alzheimer pot fi prevenite prin controlul factorilor de risc, chiar dacă nu există încă niciun remediu pentru această boală.

 • Secretele celui de-al doilea creier al omului: creierul digestiv. Le aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele celui de-al doilea creier al omului: creierul digestiv. Le aflăm la Adevărul Live

  În ultimii ani, a crescut numărul persoanelor cu afecţiuni ale aparatului digestiv, iar multe dintre ele apar sau se agravează pe fond de stres. Dr. Elena Ciupercă, medic gastroenterolog, şi dr. Denisa Mangalagiu, medic psihiatru, vin la Adevărul Live să ne explice legătură dintre cei doi creieri umani: cel din cutia craniană şi cel de la nivel intestinal.

 • Creierul criminalului din Las Vegas va fi disecat şi analizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierul criminalului din Las Vegas va fi disecat şi analizat

  Creierul lui Stephen Paddock, criminalul de 64 de ani care a ucis 58 de oameni şi a rănit alţi aproape 500 în timpul unui concert la Las Vegas, pe 1 octombrie, apoi s-a sinucis, va fi disecat şi analizat de un neurolog în încercarea de a explica gestul ucigaşului, scrie New York Times.

 • Cum răspunde creierul când iubeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum răspunde creierul când iubeşti

  Creierul are un rol foarte important în ceea ce simţi când îţi găseşti marea dragoste. Senzaţia de fluturi în stomac şi alte sentimente asociate iubirii sunt determinate de el deoarece există o legătură puternică între creier şi ceea ce simţi când iubeşti.

 • Exerciţii simple pentru îmbunătăţirea memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţii simple pentru îmbunătăţirea memoriei

  Memoria este abilitatea mentală care ne permite să învăţăm, să relaţionăm şi să terminăm activităţile zilnice din viaţă. Dar memoria este şi ea afectată de timp, iar creierul are nevoie de stimulente, care să ajute acea parte să se menţină activă. Cel mai bun mod prin care îţi poţi îmbunătăţi memoria este să faci următoarele lucruri:

 • Cercetătorii au descoperit cel mai eficient exerciţiu de antrenament al creierului. Cum îţi îmbunătăţeşti memoria şi atenţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetătorii au descoperit cel mai eficient exerciţiu de antrenament al creierului. Cum îţi îmbunătăţeşti memoria şi atenţia

  Atunci când testează în ce mod influenţează capacitatea cognitivă diferite antrenamente ale minţii, cercetătorii folosesc două exerciţii de bază. Cercetătorii americani de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că unul dintre acestea este semnificativ mai bun pentru îmbunătăţirea abilităţilor de care oamenii au nevoie la şcoală şi la muncă.

 • Dieta mind, benefică pentru sănătatea creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta mind, benefică pentru sănătatea creierului

  Creierul este un organ vital. Fără suficiente proteine, carbohidraţi, antioxidanţi, acizi graşi Omega-3, poţi experimenta pierderi de memorie sau un declin cognitiv. Poate nu ştiai, dar există o dietă care se numeşte ”Dieta mind” – care are scopul de a menţine creierul sănătos.

 • Antrenamentul mintal schimbă structura creierului şi reduce stresul social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antrenamentul mintal schimbă structura creierului şi reduce stresul social

  Cercetătorii de la Institutul Institutul Max Planck din Leipzig au descoperit că diferite tipuri de antrenament mintal precum meditaţia sau practicarea mindfullnes-ului modifică anumite zone ale creierului şi pot avea efecte fie asupra atenţiei, fie asupra stresului social.