stiri despre calin popescu tariceanu

2

Judecătoarea Ana Maria Dascălu de la Curtea Supremă, care anunţase că se pensionează, iar din acest motiv dosarele preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor fi reluate de la zero, a intrat astăzi în procesele fostului senator PSD Dan Şova şi fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă. Curtea Supremă urmează să se pronunţe în ambele dosare pe 25 septembrie.

2

Magistratul Ana Maria Dascălu a făcut parte din completului de judecată care a intrat la ultimele termene de judecată din dosarele foştilor parlamentari PSD, Dan Şova şi Sebastian Ghiţă, deoarece cercetarea judecătorească în acest caz era finalizată şi  trebuia pentru respectat principiul continuităţii, se arată într-un comunicat al Curţii Supreme.

0

Europarlamentarul Monica Macovei solicită CSM să discute situaţia proceselor din care se retrag judecătorii cu vârsta de pensionare, să analizeze şi să propună măsuri ca acest lucru să nu se mai repete. „Efectele deciziei de a lua de la zero etape din procese, dacă se retrage vreun judecător, se resfrâng şi asupra duratei proceselor şi a voinţei de a combate corupţia şi marea criminalitate la nivel înalt”, susţine Macovei.

Mark Zuckerberg, patronul-fondator al companiei, a făcut un anunţ care poate schimba, dacă nu fundamental, cel puţin în foarte mare parte, regulile după care se joacă acum campaniile electorale. A enumerat nouă măsuri pe care compania doreşte să le implementeze pentru a împiedica statele de a folosi Facebook pentru a interveni în procesele electorale ale altor ţări.

acum 7 ore · comentarii (8)

UDMR trece pe tăcute prin Parlamentul României o lege prin care va bloca absolut orice proiect de reorganizare administrativă, inclusiv crearea regiunilor, iar limba maghiară, dar şi limba rromani, vor deveni limbi oficiale în România. Dragnea, PSD şi ALDE vând ţara pe mâna UDMR-ului pentru a nu pierde guvernarea. Nimeni dintre parlamentari nu a citit cu atenţie legea propusă de UDMR şi nu a văzut capcanele ei.

Iniţialele sunt cunoscute: Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici (şi Deportaţi) din România. Recent, la Oradea, a avut loc a 24-a întâlnire a membrilor din toată ţara, moment potrivit de a vedea care mai este statutul martorilor istoriei recente. Ei bine, cum nu oboseşte să o spună preşedintele AFDPR, dl Octav Bjoza, tratamentul pe care îl au foştii deţinuţi politici, deportaţii şi urmaşii acestora suporta corecturi pozitive consistente.

acum 2 zile · comentarii (16)

Greu de supraestimat lovitură dată de DNA plasând-o pe mâna dreaptă a lui Dragnea în calitate de suspect. Nu cred că procurorii s-ar fi hazardat într-o astfel de acţiune fără dovezi ultra sigure. Altfel, bomba li s-ar fi întors în cap exact acum, când Inspecţia Judiciară se pregăteşte să lovească în activitatea DNA.

„Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

acum 2 zile · comentarii (63)

Prezint mai jos ultima parte din capitolul despre căsătorie din eseul lui C.S. Lewis, „Mere Christianity”. Lewis realizează aici o sinteză a viziunii creştine asupra căsătoriei; această sinteză realizată pentru BBC nu este nici limitată confesional (la anglicanism), nici specifică Evului Mediu sau Renaşterii.

Cu toate bubele pe care le-a avut, administraţia Oprescu reuşeşte performanţa să fie singura care a realizat un segment viabil de pistă pentru biciclete în Bucureşti, pe Calea Victoriei. Este adevărat, multe piste realizate pe vremea lui Oprescu au fost desfiinţate, pentru că erau periculoase, însă şi pe vremea lui Firea a fost desfiinţată o bandă RATB.