stiri despre calin popescu tariceanu

21

Liderii ALDE s-au reunit duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central pentru a tranşa disputa dintre copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. Conducerea ALDE a hotărât, cu o majoritatea covârşitoare, să-i retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, care va rămâne fără funcţiile din Guvern. Constantin spune că decizia este nestatutară, în timp ce Tăriceanu îl acuză pe Constantin că a fost „cântăreţul binomului“.

Au apărut primele documente oficiale din ceea ce va fi foarte complicatul proces al ieşirii Marii Britanii din sistemul Uniunii Europene. În primul rând, iată (în finalul acestui articol) scrisoarea semnată de premierul Theresa May prin care notifică Preşedintelui Donald Tusk al Consiliului European cererea de activare a Articolului 50. Ceea ce, tehnic, este sinonim cu declanşarea procesului de negocieri privind Actul de retragere.

acum 6 ore · comentarii (14)

Principiul oportunităţii prevede că în unele cazuri procurorul poate renunţa la exercitarea acţiunii penale dacă, în raport cu elementele concrete ale cauzei, nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia. Totuşi, uneori aplicarea în politică a principiilor juridice nu reuşeşte să convingă, ba mai mult încurcă

acum 2 ore · comentarii (1)

În aceste momente confuze pentru ţară şi popor, consider că o direcţie spre socialism ar fi benefică. Să se oficializeze un nou socialism. Nu socialismul „cu faţă umană“, ci unul adaptat la nevoile românilor. Adeziunea la un nou socialism în România ar calma spiritele iritate şi scandalizate de capitalismul bezmetic, care se desfăşoară de 27 de ani (şi nu se mai termină!).

acum 6 ore · comentarii (11)

Nu hotărârea unui injust ministru al Justiţiei privind soarta procurorilor-campioni ai luptei împotriva corupţiei din România a inaugurat miercurea neagră a Europei. Ci oficializarea Brexitului în raport cu eurocraţia. Prin consecinţele sale probabile, divorţul britanic de Bătrânul Continent e cu siguranţă cea mai rea ştire europeană a zilei de 29 martie 2017.

Xenofobia din discursul populismului naţionalist susţinut de către administraţia Trump trebuie văzută în legătură cu lunga şi nefericita istorie a rasismului american. Întoarcerea „naţionalismului alb” în politicile noii administraţii de la Casa Albă şi promovarea unor strategii cu caracter naţionalist pot avea efecte negative pe termen lung.

Suntem cei mai tari din parcare, că tot se ridică maşinile din parcările fantomă. Avem de toate, şi meritate şi nemeritate. România este unică pe mapamond. Cine mai are democraţie originală şi dezvoltare ca noi? Suntem de Cartea Recordurilor. Ce-i al nostru-i pus deoparte. Nu avem concurenţă pe mapamond. Suntem buricul pământului şi mai mult decât atât. Viitor de aur ţara noastră are!

acum 2 ore · comentarii (1)

Pentru cei care n-au urmărit subiectul în ultimii 3 ani, PMUD înseamnă Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Este strategia regiunii Bucureşti – Ilfov pentru dezvoltarea durabilă a mobilităţii urbane până în 2030. Chiar dacă PMUD a fost aprobat ieri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, el are nevoie şi de aprobarea Consiliului Judeţean Ilfov. Nu am niciun dubiu că va obţine voturile necesare, pentru că situaţia transportului în Ilfov este şi mai dezastruoasă decât în Capitală.

acum 8 ore · comentarii (0)

În 1663, Molière scria Improvizaţia de la Versailles. O piesă într-un act, aparent o simplă jucărie. O reglare de conturi. O răbufnire a dramaturgului, a actorului, a directorului de trupă, obosit, adus la exasperare de mofturile zilnice ale actorilor. Veşnic nemulţumiţi, revoltaţi, nedornici să înveţe textul şi să se mobilizeze nici măcar atunci când li se făcea cinstea de a juca în faţa autorităţii supreme - Regele Soare.

acum 8 ore · comentarii (0)

Atunci când curajul devine un pretext pentru manifestarea prostiei, omenirea pare a se face că uită că adevăratul curaj este acela de a salva o viaţă, nu de a lua una. Acum trei ani, când am publicat cărţulia de proză „Ultimul albastru”, nici prin cap nu-mi trecea că protagonistul poveştii mele va ajunge vedetă de dimensiuni planetare, cu apucături morbide.

acum 23 ore · comentarii (0)

Din 2009 până toamna trecută, Boyko Borisov a câştigat toate scrutinele ţinute în Bulgaria, fie ele legislative, prezidenţiale, europene sau locale. În noiembrie 2016, el a promis că, dacă partidul său, GERB, pierde preşedinţia, demisionează de la şefia guvernului. Zis şi făcut. Aşa s-a ajuns la alegeri anticipate pentru Cameră. Borisov le-a câştigat şi pe astea.

Televiziunile aproape că nu mai au spaţiu din cauza fenomenului „balena albastră”. Nu am idee despre regulile sale mai mult decât am aflat de la TV, tot printre „rânduri” sau cuvinte. Mi-e teamă să joc altceva decât table, ţintar sau inofensivul tabinet, cu care mă distram în copilărie. Am auzit că „balena albastră” ucide, însă ţintarul cu fasole şi boabe de porumb era inofensiv.

În acest moment, trei miliarde de oameni sunt online. În ultimul minut au avut loc patru milioane de căutări pe Google. Tot în acest minut, peste 400 de ore de conţinut video a fost încărcat pe net. Sunt câteva date care ne arată că lumea, aşa cum o ştim, suferă schimbări profunde chiar sub ochii noştri. Suntem în pragul unei revoluţii tehnologice, iar o nouă eră industrială, a patra, stă să înceapă. Cum am putea defini această nouă eră?

Premierul britanic a semnat scrisoarea prin care Marea Britanie îşi anunţă retragerea din Uniunea Europeană. Moment de importanţă sau de prostie istorică, în funcţie de preferinţe, am avea câteva lecţii de tras, la mal de Dâmboviţa, apropo de voinţa democratică şi de consecinţele populismului politic. Viitorul Regatului Unit, în contextul despărţirii de UE, este cel puţin neclar.

La cea mai recentă dezbatere din cadrul expoziţiei foto-documentare „Comunismul în România“, organizată de IICCMER şi Fundaţia Konrad Adenauer şi găzduită de Biblioteca Naţională, a participat şi cea pe care o numesc Blandiana Albaniei. Jonila Godole este la început de mileniu III în rolul pe care Ana Blandiana şi regretatul ei soţ, Romulus Rusan, l-au avut în primii ani de după căderea comunismului.