Mark Henry Gitenstein: "Relaţia cu România, cea mai importantă în această parte a lumii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Henry Gitenstein, a declarat joi, la Năvodari, că "relaţia noastră cu România este deosebit de importantă în mod particular la nivel militar".

Mark Henry Gitenstein a mai afirmat că este mândru că strămoşii săi sunt români. “Bunicii din partea tatălui sunt din Chişinău şi Brăila, aşa că am rădăcini româneşti şi sunt foarte mândru de acest fapt. Sunt bucuros că m-am întors aici”, a zis oficialul american la inaugurarea lucrărilor de reparaţii a grădiniţei „Lumea florilor” din Năvodari.

Lucrările au fost efectuate de detaşamentul Seabees, care este cantonat în baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

În timpul discursului său, ambasadorul, care a fost însoţit de soţie, le-a mulţumit militarilor români printr-un citat din William Shakespeare: “Cine îşi varsă sângele alături de mine, îmi este frate”.

Relaţia noastră cu România este cea mai importantă în această parte a lumii şi este deosebit de importantă în mod particular la nivel militar. Baza de la Mihail Kogălniceanu este foarte importantă pentru noi, dar şi pentru români. Şi fiecare din zona asta sunt parte din comunitate şi vrem să ajutăm în România la fel cum o facem în oricare parte a lumii unde avem baze militare”, a zis Gitenstein.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, s-a declarat recunoscător luna trecută, în timpul vizitei la Bucureşti, pentru eforturile militarilor români care luptă în Afganistan, despre care a spus că sunt foarte competenţi şi îşi îndeplinesc cu dibăcie misiunile, arătând că soldaţii americani sunt mândri să lupte alături de aceştia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite