VIDEO Avem deja cea mai bună cameră foto: câţi megapixeli are ochiul uman

Câţi megapixeli are ochiul uman?

Camerele foto au câteva zeci de megapixeli, în cele mai bune cazuri, iar Nokia are un telefon cu 41 de megapixeli. Dar câţi are ochiul uman? S-ar putea să nu fie atât de greu de determinat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un telefon mediu are circa 8 megapixeli, unul de vârf ajunge la aproximativ 13 megapixeli, iar Nokia are Lumia 1020 cu 41 MP. Apoi, există zvonuri despre o cameră foto Canon care să ajungă la aproximativ 75 de megapixeli, în timp ce cele mai multe din prezent au între 16 şi 24 MP. În acest context, cât de mult poate avea un ochi uman? Sau, altfel spus, de câţi avem nevoie?

Vsauce publică pe YouTube un videoclip în care vorbeşte despre cinematografie, despre camerele foto, megapixeli şi ce înseamnă pentru noi să privim lumea direct cu ochii noştri şi prin fotografii sau filme. Există şi un calcul al rezoluţiei ochiului uman, pe baza câmpului vizual pe care îl acoperim cu ochii şi se pare că avem o „cameră foto“ de 576 megapixeli dăruită de natură şi evoluţie.

Înainte de a preciza câţi megapixeli folosim cu adevărat, trebuie spus că numărul mare al acestora dă o rezoluţie mai mare care, în final, se traduce în reţinerea şi afişarea mai multor detalii. Ochiul uman, în punctul său cel mai important (fovea centralis) foloseşte doar 7 megapixeli. Restul detaliilor sunt disponibile în videoclipul de mai jos.

Câţi megapixeli are ochiul uman?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările