VIDEO Samsung Galaxy S10: Sistemul de recunoaştere facială, păcălit de o fotografie

VIDEO Samsung Galaxy S10: Sistemul de recunoaştere facială, păcălit de o fotografie

FOTO Guliver / Getty Images / Justin Sullivan

Samsung Galaxy S10 a renunţat la scanner-ul de iris al modelelor mai vechi, preferând să utilizeze doar două metode biometrice de deblocare a telefonului: scanner-ul pentru amprentă şi recunoaşterea facială. Cea din urmă se dovedeşte însă a fi foarte uşor de înşelat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform publicaţiei germane mobiFlip.de, într-un video publicat pe Twitter, metoda de deblocare a feţei utilizată de Galaxy S10 a fost păcălită cu ajutorul unei fotografii. 

Samsung a oferit puţine detalii la lansare cu privire la tehnica de recunoaştere a feţei, astfel că există posibilitatea ca aceasta să se afle încă la o versiune rudimentară, sub standardele cu care ne-am obişnuit.

Însă acest eveniment nu ar trebui să vă îngrijoreze peste măsură. Smartphone-ul sud-coreenilor foloseşte o tehnică specială, ultrasonică, pentru deblocarea prin amprentă, care este considerată a fi mai sigură decât cea optică, folosită de smartphone-urile de până acum. 

Scanner-ele optice pot fi păcălite folosind lucruri simple, precum o fotografie a unei amprente. Poate că în viitor Samsung va acorda mai multă atenţie acestei tehnologii, dar, cel puţin pentru moment, sistemul de recunoaştere facială al celor de la Apple rămâne cel mai performant din industrie.

Articol scris de Andrei Brînduşescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: