S-a lansat cel mai bun sistem de avertizare în caz de cutremur din lume

S-a lansat cel mai bun sistem de avertizare în caz de cutremur din lume

foto captura youtube

În California a fost dezvoltat un sistem de avertizare în caz de cutremur şi este considerat cel mai bun din lume, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul Gavin Newsom îi încurajează pe cetăţenii din California să instaleze aplicaţia MyShake şi laudă noul sistem ca fiind mult mai sofisticat decât sistemele folosite deja în Mexic sau Japonia.

Sistemul de avertizare în caz de cutremur din California foloseşte sute de senzori seismici care să detecteze undele primare şi poate sesiza oamenii cu aproximativ 20 de secunde înainte ca mişcarea terestră să înceapă.

Alerta de cutremur va fi primită doar în cazurile de cutremur cu magnitudine mai mare de 4,5 grade pe scara Richter. Alertele sunt gestionate de un program numit ShakeAlert, operat de Unitatea de Supraveghere Geografică SUA care estimează în ce zone va fi resimţit cutremurul.

Aplicaţia MyShake a fost dezvoltată de seismologi şi ingineri ai Universităţii din California.    

Japonia dezvoltase cel mai bun sistem de avertizare în caz de cutremur din lume, după cutremurul din Kobe din 1995.

Autorităţile din Los Angeles anunţaseră în ianuarie aplicaţia mobilă ShakeAlertLA, pentru a transmite eventuale avertismente de cutremur, care să ofere secunde în plus locuitorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: