FOTO Prima poză de pe internet împlinește 20 de ani

FOTO Prima poză de pe internet împlinește 20 de ani

Aceasta este prima fotografie postat vreodată pe Internet. FOTO: motherboard.vice.com

Prima poză postată vreodată pe Internet a fost un poster de promovare pentru o formație muzicală și pe 18 iulie se împlinesc 20 de ani de la acel moment istoric. Formația era alcătuită din patru fete și se numea „Les Horribles Cernettes”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografia a fost realizată înaintea unui spectacol și autorul a fost Silvano de Genaro, un expert în IT la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), dar și impresarul „Les Horribles Cernettes”.

 La acea vreme, Tim Berners-Lee, creatorul World Wide Web, lucra la îmbunătățirea web-ului astfel încât să suporte și încărcarea de poze. De Genaro avea în calculatorul său Macintosh o copie a pozei în format .gif și o edita în prima versiune de Photoshop. Berners-Lee a văzut fotografia și a decis ca aceasta să fie prima încărcată vreodată pe o pagină web.

„Când istoria se întâmplă, nici nu conștientizezi asta”, a declarat de Genaro pentru „Motherboard”. Acesta a mai spus că la acea vreme nici nu știa ce era web-ul la care lucra Berners-Lee sau cât de util va fi oamenilor. Fotografia a fost realizată cu un Canon EOS 650 înaintea unui spectacol de la Festivalul de Muzică Hadronic. Erau toți cinci, de Genaro și fetele, în culise și impresarul a dorit o poză pentru a fi coperta următorului album.

Fotografia originală: (de la stânga) Angela Higney, Michele de Genaro, Colette Marx-Neilsen, Lynn Veronneau 

Fotografia originală: (de la stânga) Angela Higney, Michele de Genaro, Colette Marx-Neilsen, Lynn Veronneau

Formatul .gif exista de cinci ani, pe 18 iulie 1992, și oferea cea mai bună compresie pentru editarea pozelor color. Precedent primei poze, Berners-Lee mai făcuse teste cu imagini vectoriale mici pentru web. Fotografia originală a fost pierdută în 1998, când s-a defectat sistemul Macintosh pe care era.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările