Spre surprinderea lui Elon Musk, o rachetă SpaceX Falcon 9 a supravieţuit prăbuşirii în Oceanul Atlantic

Spre surprinderea lui Elon Musk, o rachetă SpaceX Falcon 9 a supravieţuit prăbuşirii în Oceanul Atlantic

FOTO Twitter @elonmusk

SpaceX are planuri mari pentru 2018 şi nu are de gând să ia prea multe pauze. Nici nu s-a terminat bine luna ianuarie că Elon Musk s-a ocupat deja de a doua lansare a anului acesta. O rachetă Falcon 9 a dus pe orbită un satelit în cadrul unei misiuni contractate de guvernul statului Luxemburg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Misiunea în cauză a fost totuşi una deosebită. Din cauza vechimii, Musk nu mai intenţiona să recupereze bătrânul propulsor Falcon 9. Acesta urma să se prăbuşească într-un mod controlat în Oceanul Atlantic, după ce ar fi testat o nouă modalitate de reintrare în atmosferă. Pe scurt, avea să fie sacrificată de dragul unui test premergător lansării lui Falcon 9 Heavy.

Deoarece lansarea noii rachete Faclon 9 Heavy urmează să aibă loc în aproximativ trei săptămâni, antreprenorul sud-african nu a vrut să rişte integritatea vreuneia dintre cele două rampe plutitoare de aterizare cu acest test de reintrare. Lucrul cel mai curios, la care nici Elon Musk nu se aştepta, s-a întâmplat. Racheta Falcon 9 a supravieţuit atât testului cât şi imapctului cu apa şi poate fi refolosită.

Tot ce mai rămâne de făcut este găsirea unei modalităţi de tractare a acesteia la mal, în vederea derulării următoarelor misiuni, după cum spune chiar Musk pe Twitter.

 

citeste totul despre: