Huawei România organizeză un concurs cu premii pentru studenţi, în parteneriat cu Universitatea Bucureşti

Huawei România organizeză un concurs cu premii pentru studenţi, în parteneriat cu Universitatea Bucureşti

Huawei HarmonyOS Developer Contest.

Huawei România a dat startul primei ediţii a CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest, împreună cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, în cadrul evenimentului HarmonyOS Experience Day.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul îşi propune să atragă tinere talente în domeniul dezvoltării aplicaţiilor pentru ceasuri inteligente şi să susţină crearea unor experienţe digitale inovatoare care să se potrivească la încheietura mâinii. Studenţii programatori se pot înscrie în competiţie până pe 16 octombrie 2021.

Concursul se adresează  studenţilor programatori de aplicaţii cu vârsta peste 18 ani din România şi Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înfiinţat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenţii pot testa aplicaţiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. 

Aplicaţiile premiate vor fi împărţite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenţii programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare şi workshop-uri, asistenţă şi mentorat de la experţi Huawei şi posibilitatea ca aplicaţiile câştigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

În cadrul evenimentului, Mustafa Mohsin, Inginer Tehnic Programator la Huawei,  a oferit participanţilor mai multe detalii despre HarmonyOS, iar Julia Nagy, co-prezentator şi co-producător al emisiunii 24IT, a împărtăşit experienţa sa ca utilizator al acestui sistem de operare.

Huawei România oferă o serie de workshop-uri, module de instruire şi cursuri pe site-ul web al concursului, un punct de pornire pentru ca programatorii români să-şi îmbunătăţească abilităţile pentru a se transforma în programatori certificaţi. Cei interesaţi pot participa şi finaliza aceste cursuri virtuale pentru a crea aplicaţii folosind kiturile HMS.

Aplicaţiile pot fi trimise în perioada 1 - 15 noiembrie. Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii noiembrie 2021, în urma unei evaluări interne, dar şi a opiniei juriului format din lideri din industrie şi profesori universitari din fiecare ţară.

În cadrul concursului, sunt disponibile mai multe categorii pentru studenţii programatori. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările