„Floarea“ primăverii pentru Microsoft: ce va anunţa compania despre Windows şi Windows Phone la conferinţa Build

„Floarea“ primăverii pentru Microsoft: ce va anunţa compania despre Windows şi Windows Phone la conferinţa Build

Conferinţa Build a Microsoft va aduce detalii suplimentare despre noua strategie a companiei.

Mâine, începe în San Francisco Build 2014, conferinţa Microsoft la care sunt aşteptate noi detalii despre Windows Phone, Windows şi viitorul pe care îl vede compania, sub o singură platformă. Iată care sunt veştile pe care le-am putea afla pe 2 aprilie.

La Microsoft Build 2014 sunt aşteptate detalii despre Windows Phone 8.1, prima mare actualizare a sistemului de operare mobil, şi despre actualizarea Windows 8.1. De asemenea, Microsoft s-ar putea să discute şi despre Windows 9, viitoarea platformă sub care să integreze aproape toate dispozitivele, asta fiind o strategie începută cu versiunea 8, dar doar la nivel de cod sursă, notează ZDNet.

Informaţiile despre Windows Phone 8.1 au tot circulat neoficial pe Internet, iar cea mai mare noutate de până acum pare să fie Cortana, asistentul digital similar Google Now şi Siri de pe iOS. Această versiune este supranumită şi „Blue“ şi producătorii ar putea-o primi în zilele următoare de după Build pentru noile telefoane din 2014. Printre modificările secundare se numără noua aplicaţie a camerei foto, un centru de notificări şi un browser Internet Explorer mai bun.

În 2014, deşi se aştepta să termine până la finalul lunii martie, Microsoft va finaliza şi achiziţia companiei Nokia, cel mai mare producător de telefoane cu Windows Phone. Este foarte posibil ca primele terminale cu Windows Phone 8.1 să le vedem deja la Build 2014 direct de la producătorul (încă) finlandez. Despre Nokia se mai speculează că va încerca să se concentreze mai mult pe servicii şi software, ca o încercare de a se remarca pe piaţa mare a telefoanelor mobile.

O mare problemă pe care încă o are Microsoft e că n-a oferit suita Office optimizată pentru dispozitivele cu touchscreen, deşi oferă Windows 8 pentru tablete. La Build 2014, după cum scrie ZDNet, am putea vedea primele versiuni touch friendly ale Word, Excel şi PowerPoint. Asta după ce săptămâna trecută tocmai a fost lansat Office pentru iOS şi Android. Anul trecut, aplicaţia PowerPoint era prezentată în versiune alpha la aceeaşi conferinţă Build.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: