Șeful IPJ Vaslui, implicat într-o urmărire ca în filme. A fugit după un suspect, pe care l-a prins cu ajutorul unui pompier VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul șef Dan Pelin a urmărit un șofer fără permis, care la un moment dat și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă printre blocuri. Șeful IPJ Vaslui l-a prins și încătușat pe bărbat cu ajutorul unui pompier care a surprins cursa de urmărire a polițistului.

Șeful IPJ Vaslui, comisarul șef Dan Pelin, a fost protagonistul unei urmări ca în filmele de acțiune pe 2 iulie. Comisarul șef a participat împreună cu mai mulți polițiști la o acțiune de supraveghere, îndrumare și control a traficului rutier.

La un moment dat, agenții rutieri au depistat un șofer care gonea cu 118 kilometri/oră, pe un sector de drum unde limita maximă admisă era de 50 kilometri/oră. Deși agenții i-au făcut semn să oprească, șoferul i-a ignorat și și-a văzut de drum.

Momentul în care șeful IPJ Vaslui și pompierul îl imobilizează pe fugar FOTO captură video
Momentul în care șeful IPJ Vaslui și pompierul îl imobilizează pe fugar FOTO captură video

În acel moment, șeful IPJ Vaslui a pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea până în municipiul Bârlad. A refuzat să oprească și, încercând să-și asigure scăparea, șoferul a abandonat autoturismul și a încercat să scape cu fuga.

Șeful IPJ Vaslui a pornit în urmărirea acestuia, pe jos, momentul fiind surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Un pompier militar din cadrul Detașamentului Bârlad al Inspectoratului de Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, aflat în timpul liber, a observat cursa de urmărire a comisarului de Poliție și i-a dat o mână de ajutor.

Comisarul șef Dan Pelin fuge după suspect FOTO captură video
Comisarul șef Dan Pelin fuge după suspect FOTO captură video

A pornit, la rândul lui, în urmărirea suspectului, l-a prins și l-a imobilizat, bărbatul fiind încătușat de comisarul șef Dan Pelin și condus la sediul Poliției municipiului Bârlad pentru dispunerea măsurilor legale.

În urma verificărilor, polițiștii au aflat că bărbatul care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor are 30 de ani, este din Bârlad și avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

„Este chiar inspectorul șef”

Polițiștii vasluieni i-au mulțumit pompierului pentru ajutorul acordat în prinderea șoferului fără permis.

Șoferul fugar este urmărit de pompier FOTO captură video
Șoferul fugar este urmărit de pompier FOTO captură video

„Suntem fericiți că printre noi încă mai există oameni care aleg să ia decizia corectă și să intervină activ în astfel de cazuri și avem convingerea că exemplul oferit de acesta va fi urmat și de către alți concetățeni. Transmitem mulțumirile noastre domnului plutonier adjutant Anghel Ionuț Bogdan”, a declarat inspectorul principal Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au povestit cum au decurs lucrurile din perspectiva plutonierului major Bogdan Ionuț Anghel, pompierul care a ajutat la prinderea fugarului.

Bogdan ieșise din tură și plecase cu soția la biserică, iar după slujbă, în drum spre casă, a auzit sirena unei mașini de Poliție, iar la scurt timp a văzut un bărbat fugind pe stradă.

„Imediat, de după colțul unui bloc își face apariția un ofițer de poliție care alerga spre bărbatul care tocmai îl depășise pe colegul nostru. Pompierul își întoarce capul și vede că bărbatul care anterior trecuse în ritm alert pe lângă el, acum alerga de-a binelea.

Îl întreabă pe colegul polițist dacă cel care aleargă este urmărit și dacă are nevoie de ajutor. Ofițerul de poliție îi răspunde afirmativ, iar colegul nostru, fără a sta pe gânduri, pornește să își ajute colegii polițiști.

Împreună cu ofițerul de politie (n.r. comisarul șef Dan Pelin) aleargă după bărbatul de aproximativ 30 ani, apoi cei doi ocolesc mai multe blocuri și un parc de joacă, intră pe strada Florilor și, în spatele Liceului Pedagogic Bârlad, după o cursă de aproximativ 300 metri, reușesc să îl prindă pe suspect”, relatează reprezentanții ISU Vaslui.

Șeful IPJ Vaslui, comisarul șef Dan Pelin FOTO Vremea Nouă
Șeful IPJ Vaslui, comisarul șef Dan Pelin FOTO Vremea Nouă

Pompierul află după încătușarea șoferului că cel care îl urmărea este chiar șeful IPJ Vaslui.

„După doar câteva secunde, ajung din urmă și alți colegi polițiști. Fugarul este pus la pământ și încătușat de către polițiști. În timp ce alerga, suspectul aruncase în iarbă cheile de la un autoturism și tot ceea ce mai avea prin buzunare.

Bogdan le arată polițiștilor unde au fost aruncate obiectele, acestea putând constitui posibile probe. Ofițerul de poliție îi mulțumește colegului nostru pentru ajutor și își declină identitatea. Este chiar inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. Bogdan se recomandă și el: pompier, paramedic și conducător ambarcațiune de interventie în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Detașamentul Bârlad.

Doi oameni din structuri județene diferite ale Ministerului Afacerilor Interne și-au dat mâna și au ajutat la respectarea legii în “orașul rulmenților”, spune Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Coșmarul hoților

Plutonierul major Bogdan Ionuț Anghel are la activ alte două intervenții similare. În urmă cu 20 ani a observat că un tânăr a urmărit o bătrână, după care a lovit-o, i-a luat punga pe care o avea în mână și a fugit. Atunci a alergat după hoț și l-a prins în spatele pieței centrale din municipiul Bârlad.

Bogdan l-a predat pe hoț polițiștilor, iar a doua zi, femeia, comerciantă în talciocul din localitate, l-a chemat pentru a-i mulțumi și pentru a-l recompensa, deoarece s-a dovedit că în sacoșă se afla o mare sumă de bani.

Plutonierul major Bogdan Ionuț Anghel FOTO ISU Vaslui
Plutonierul major Bogdan Ionuț Anghel FOTO ISU Vaslui

Pompierul a acceptat doar mulțumirile bătrânei. O altă întâmplare s-a petrecut în urmă cu zece ani, când Bogdan se afla alături de familie pe litoralul Mării Negre. O femeie striga după ajutor, întrucât un tânăr îi furase portofelul. Bogdan a ajutat polițiștii și la prinderea acelui hoț.

„Colegul nostru a fost felicitat astăzi de conducerea ISU Vaslui și de colegi, iar pe adresa instituției a sosit o scrisoare de mulțumire din partea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui”, a mai adăugat Marius Stanciu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite