Decizie dramatică a părinților fetiței din Vaslui, în moarte cerebrală după un accident grav. Au acceptat să îi doneze organele

0
Publicat:

Copilul de 5 ani fusese internat la Iași în comă de gradul patru după ce un șofer care circula cu viteză foarte mare l-a lovit în plin și i-a târât trotineta sub mașină aproape un kilometru.

Medicii din Iași au prelevat organele fetiței, care vor salva acum alte vieți FOTO arhivă Adevărul
Medicii din Iași au prelevat organele fetiței, care vor salva acum alte vieți FOTO arhivă Adevărul

Dramă în familia fetiței de 5 ani accidentate grav în urmă cu câteva zile de un vitezoman în Gura Buștei, o zonă din apropierea orașului Vaslui. Copila fusese internată la Iași în comă de gradul patru, iar medicii le-au comunicat părinților că fata este în moarte cerebrală, iar șansele ca aceasta să își mai revină sunt extrem de reduse.

Familia fetiței a acceptat ca organele acesteia să fie prelevate pentru a salva alte vieți.

„În cursul zilei de ieri (n.r. joi, 22 iunie) a fost declarată în moarte cerebrală, pacienta, victima accidentului de la Vaslui. A fost comunicată familiei varianta de donare de organe și familia a acceptat acest lucru și până în ora 4.00, astăzi dimineață au fost recoltați rinichii și ficatul pentru primitorii donatori.

Cu alte cuvinte, drama unei familii s-a transformat în speranță pentru celelalte familii. Sunt momente grele pentru familia aflată în suferință, sunt momente de bucurie pentru cei ce vor primi organele, dar pe aceasta cale vrem să tragem un semnal de alarmă, în ceia ce privește creșterea alarmantă a incidentelor,  a accidentelor în care sunt implicați minori.

Noi ca societate, ca părinți trebuie să facem ceva, să stopăm aceste drame care se întâmplă copiilor noștri”,  a declarat managerul spitalului “Sfânta  Maria” din Iași.

O viață, spulberată într-o secundă

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc miercuri, 21 iunie, în Gura Buștei, o zonă din apropierea orașului Vaslui. O fetiță de 5 ani care se juca cu trotineta pe stradă a fost acroșată violent de o mașină, al cărei șofer, un tânăr de 24 de ani din comuna Laza. circula cu viteză foarte mare.

Fără să îi pese de copila care se zbătea între viață și moarte pe asfalt, conducătorul auto și-a continuat cursa nebunească, chiar dacă trotineta fetiței rămăsese prinsă sub mașina sa. Ulterior, a revenit la locul producerii accidentului.

A fost dus de polițiști la spital pentru prelevarea de probe biologice, în timp ce copila a ajuns la spital în comă de gradul patru, fiind în prezent ventilată mecanic pentru a fi menținută în viață.

„Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată cu privire la faptul că, în municipiul Vaslui, pe strada Hușului, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia a fost vătămată o minoră.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui, care se deplasa pe strada Hușului, din direcția suburbiei Gura Bustei către Vaslui, a surprins și accidentat o minoră de 5 ani, din municipiul Vaslui, care, aflată pe trotinetă, a pătruns pe partea carosabilă de pe o alee laterală.

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în stare gravă, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

„Conducătorul autoturismului implicat a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor, imediat după eveniment și a sesizat ulterior, la ora 14.27, producerea evenimentului rutier. Odată cu depistarea, a fost testat alcoolscopic, rezultatul înregistrat fiind negativ.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, a mai transmis Poliția Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite