Învățătoare prinsă cu fițuică la examenul de titularizare. Nu mai are voie să predea până în 2024

0
Publicat:

O învățătoare din județul Vaslui a fost eliminată din examenul de titularizare după ce a fost surprinsă de supraveghetori în timp ce copia dintr-o fițuică.

Învățătoarea a fost prinsă copiind de pe o fițuică FOTO arhivă Adevărul
Învățătoarea a fost prinsă copiind de pe o fițuică FOTO arhivă Adevărul

O învățătoare din județul Vaslui s-a făcut de rușine la examenul de titularizare, în condițiile în care supraveghetorii au prins-o când copia dintr-o fițuică.

Cadrul didactic a fost eliminat imediat din examen, iar ca sancțiune, învățătoarea nu mai are voie să lucreze în învățământ pentru anul școlar 2023-2024. În 2024 va avea totuși dreptul să se prezinte din nou la examenul de titularizare.

În județul Vaslui s-au prezentat la examenul de titularizare 519 candidați din cei 653 înscriși inițial. 86 dintre aceștia s-au retras chiar în timpul examenului. Trei persoane au invocat motive medicale, iar 83, motive personale.

Rezultatele vor fi afisate pe 18 iulie, în perioada 28 iulie-25 august urmând să fie comunicate deciziile de repartizare pe post. În judetul Vaslui sunt 2.478 de posturi disponibile în învățământ, însă doar 157 sunt pe perioadă nedeterminată.

Restul de 2.321 posturi sunt pe perioadã determinată de un an. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obținã minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât si la inspecție. După afișarea rezultatelor finale, Inspectoratul Școlar Judetean Vaslui va organiza  mai multe ședinte de repartizare.

Primii care vor fi repartizați pe posturi sunt dascălii care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât si la inspecție în acest an. Cadrele didactice amintite vor avea întâietate la posturile titularizabile, pe perioadă nedeterminată.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite