Ce amendă primești în Olanda dacă treci pe roșu. Pățania unui șofer român care a crezut că scapă nepedepsit

0
Publicat:

O firmă din Vaslui a fost obligată să achite o amendă consistentă pentru că unul din angajații săi a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului în orașul olandez Haarlem.

Șoferul român a ignorat culoarea roșie a semaforului FOTO arhivă Adevărul
Șoferul român a ignorat culoarea roșie a semaforului FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Vaslui a admis în 17 mai 2023 o solicitare venită din partea autorităților olandeze, care au amendat firma la care lucra un șofer din Vaslui cu 250 de euro pentru că acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Decizia instanței nu este definitivă.

Printr-o decizie emisă de administrația Verwerking Flitsgegevens CJIB (Serviciul de prelucrare a datelor din memoria flash al CJIB din Țările de Jos) o firmă din Vaslui a fost obligată la plata sumei de 250 euro pentru că, la data de 14.05.2022, „autovehiculul aparţinând … SRL nu a oprit la culoarea roşie: semafor electric trei culori, Haarlem, N 208 Westelijke Randweg kruising Zijlweg richting IJmuiden, faptă prevăzută de Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie, articolul 2”, explică autoritățile olandeze.

Judecătorul care a instrumentat cazul a reținut că, potrivit prevederilor legale ale autorităţii străine solicitante, firma pe numele căreia era înregistrat vehiculul al cărei șofer a comis abaterea rutieră este bună de plată.

Reprezentanții societății amendate nu s-au prezentat la Judecătoria Vaslui pentru a da explicații, deși au fost legal citați.

„Se va constata că intimata … SRL a fost obligată la plata sumei de 250 euro, reprezentând sancţiune pecuniară aplicată pentru încălcarea dispoziţiilor articolului 2 din Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie.

Va fi obligată intimata … SRL la plata sumei de 1.235 lei, reprezentând echivalentul în lei, la cursul BNR din data de 07.07.2022, al sancţiunii pecuniare în cuantum de 250 euro, aplicată acesteia de statul emitent pentru comiterea faptei contrare normelor de trafic rutier anterior menţionate”, a stabilit instanța de judecată.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite