Cât de costă un sejur romantic în Delta Dunării, în „luna iubirii”. Ce obiective turistice sunt în zonă

0
Publicat:

Chiar dacă iarna Delta Dunării pare mai greu accesibilă, natura are farmecul ei în cel mai sălbatic loc al României. Cei care caută să se bucure de peisaje aparte, fără aglomerația de sezon de la munte, au în Deltă destinația perfectă pentru o minivacanță tihnită.

Delta Dunării, satul Mila 23 FOTO: Costel Crângan
Delta Dunării, satul Mila 23 FOTO: Costel Crângan

În cazul în care plimbările cu barca pe canalele deltei nu sunt recomandate, îndrăgostiții se pot bucura  de gastronomia locală bazată în special pe preparate din pește, de vinurile deosebite ale Dobrogei, de momente de relaxare la piscine acoperite sau Spa (acolo unde unitățile de cazare oferă și aceste servicii) sau chiar de căldura căminelor localnici lor care-și deschid casele tradiționale oaspeților.

Hotelul Lebăda Luxury Resort & Spa (localitatea Crișan) a lansat o ofertă specială pentru Ziua Îndrăgostiților, valabilă în weekendul 10-12 februarie, cu un preț care pleacă de la 400 de euro/persoană. Accesul la toate facilitățile resortului este gratuit (piscina interioară încălzita, saună umedă și uscată, jacuzzi, sală de fitness, sală de jocuri).

De asemenea, același hotel oferă toată luna februarie reduceri de 50% la cazare, la toate tipurile de camere.

Preparate din pește FOTO: AMDTDD
Preparate din pește FOTO: AMDTDD

La Casa Chiliei, complex inaugurat în 2022 în Chilia Veche, o cameră dublă standard, cu mic dejun inclus, costă 600 de lei pe noapte sau 700 de lei/noapte camera dublă deluxe.

Cei care închiriază două nopți de cazare primesc gratuit o noapte de cazare în plus. Oferta este valabilă doar în zilele de duminică-joi. Pensiunea dispune de trei clădiri (Lebăda, Egreta, Pelican) cu spații de relaxare şi alte facilităţi.

Delta Dunării FOTO: ARBDD
Delta Dunării FOTO: ARBDD

Green Village Resort (Sfântu Gheorghe) este situat în locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră. Aici gazdele oferă o cameră dublă, cu mic dejun inclus, la prețuri care pleacă de la 600 de lei pentru o noapte. Resortul dispune de un restaurant și o braserie, spații de joacă pentru copii, o zonă de sănătate și de multe alte facilități.

La Holbina Trei Bibani, resortul ideal pentru iubitorii de pescuit la răpitor, o cameră dublă costă 550 de lei pentru o noapte.

Cetatea Enisala FOTO: Sînziana Ionescu
Cetatea Enisala FOTO: Sînziana Ionescu

Pentru cei care nu vor să se aventureze iarna pe canalele Deltei Dunării, dar vor să petreacă momente de neuitat în rezervație, există alternativa satelor de pe „uscat“, de la porțile apei: Murighiol, Jurilovca, Sarichioi, Enisala, Greci, Luncavița etc., unde s-au deschis multe unități de cazare și ai foarte multe de obiective turistice de văzut.

Amintim aici de Munții Măcin, cei mai vechi munții din România, triunghiul mănăstirilor (Saon, Cocoș, Celic Dere), biserica paleocreștină de la Niculițel, cetatea Enisala, mănăstirea Uspenia (Sava Rusă) și multe altele.

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri