Meseria de marinar, predată la un liceu din Tulcea. Demersuri pentru acest proiect

0
Publicat:

La Tulcea, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” a fost identificat ca fiind unitatea de învățământ unde s-ar putea organiza, începând cu anul școlar viitor, cursuri pentru predarea meseriei de marinar.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea FOTO: Prefectura Tulcea
Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea FOTO: Prefectura Tulcea

Conform prefectului Județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, demersurile pentru școlarizarea calificării profesionale de marinar au început încă din toamna anului trecut. Mai întâi, elevii clasei a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” au fost chestionaţi cu privire la posibilitatea de a alege meseria în cazul în care s-ar organiza învățământ profesional dual pentru obținerea acestei calificări.  

„Totodată, în luna decembrie 2022, părinţii componenţi ai Consiliului Reprezentativ din școală au răspuns unui chestionar, iar în urma analizei s-a constatat că peste 70% dintre aceștia consideră introducerea meseriei în oferta de școlarizare necesară din perspectiva dezvoltării economice și relevantă faţă de cerințele tinerilor pe termen lung”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.  

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Tulcea anunță că au început demersurile în vederea obținerii autorizaţiei de funcţionare provizorie, pentru care au fost elaborate, actualizate și postate pe platforma ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) documentele solicitate, în proporție de 80%. În perioada umătoare va fi finalizată această activitate, cu respectarea calendarului specific emis de către ARACIP.

Întâlnirea prefectului (dreapta) cu reprezentanții liceului FOTO: Prefectura Tulcea
Întâlnirea prefectului (dreapta) cu reprezentanții liceului FOTO: Prefectura Tulcea

„Până la sfârșitul lunii ianuarie 2023, unitatea de învăţământ va înainta către inspectoratul școlar Fișa-tip în vederea autorizării, în scopul obținerii avizului necesar pentru solicitarea către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar a declanşării procedurii de evaluare externă în vederea acordării autorizării de funcţionare provizorie, începând cu anul școlar 2023-2024 pentru calificarea profesională Marinar”, a declarat Cristina Sultan, directorul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea. 

La nivelul comisiei tehnice din școală, în prezent, se elaborează un necesar pentru dotarea unui atelier în scopul efectuării orelor de instruire practică în condiții optime.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite