Autocar cu 30 de ucraineni la bord, ieșit în decor pe un drum viscolit din Tulcea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 30 de ucraineni se aflau în autocarul care a ieșit în decor în apropierea localității Cataloi, județul Tulcea. Accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică (28/29 ianuarie).

Conform ISU Tulcea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit în zona localității Cataloi, pe drumul european E87, la un autocar ce transporta aproximativ 30 de cetățeni ucraineni, care a ieșit în decor.

Intervenția pompierilor militari a constat în a acorda asistență pasagerilor din autocar, cât și șoferului, până la sosirea echipajelor de la Drumuri Naționale, care au repus autocarul pe partea carosabilă”, transmite ISU Tulcea.

Echipajele de intervenție susțin că erau pregătite pentru a evacua cetățenii și a-i transporta într-un loc sigur până la remedierea situației, însă aceștia au refuzat.

Misiunea a fost încheiată în această dimineață, în jurul orei 7.30, fără ca cineva să fie rănit. 

Dobrogea (Tulcea și Constanța) s-a aflat până în dimineața zilei de duminică, 29 ianuarie, sub cod galben de precipitații de ploaie, apoi de lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului ce vor viscoli ninsoarea.  

De altfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, întrunit în şedință extraordinară în ziua de sâmbătă, 28 lanuarie, a emis o hotărâre prin care a fost luată decizia de a se închide temporar circulaţia autovehiculelor pe drumul judeţean DJ 229: Niculitel - Valea Teilor - Intersecţie DN 22F. 

Decizia de închidere a sectorului de drum a fost una preventivă, având în vedere că autoritățile s-au așteptat în noapte de sâmbătă spre duminică la noi depuneri de zăpadă și intensificări ale vântului.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite