Mai multe gospodării din Timiș, inundate de viituri provocate de ploile abundente

0
Publicat:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate ploi consistente la stațiile hidrometrice ale Apele Române Banat, mai ales la cele din bazinele hidrografice Bega și Timiș. Cele mai multe probleme au fost la Ohaba Română.

Inundații la Ohaba Română FOTO ABA Banat
Inundații la Ohaba Română FOTO ABA Banat

Cele mai mari probleme au fost seara trecută în localitatea timișeană Ohaba Română, unde au fost inundate 15 curți, din cauza ploilor importante cantitativ înregistrate în zonă, a scurgerilor puternice de pe versanți și a unui podeț a cărui capacitate de scurgere a fost depășită de debitul mare a râului Miniș.

Personalul SGA Timiș a supravegheat creșterea debitului și a nivelului râului, fiind pregătiți să intervină dacă situația o cerea. La orele dimineții nu sunt înregistrate depășiri ale Cotelor de Apărare la stațiile hidrometrice. Specialiștii ABA Banat monitorizează permanent situația cursurilor de apă și lucrările hidrotehnice din administrare”, au anunțat cei de la Apele Române Banat.

La evacuarea apei din gospodării au fost chemați pompierii de la ISU Timș. Au fost mobilizaţi pompieri din cadrul Staţiei Făget şi Detaşamentului Lugoj cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un autocamion şi patru motopompe, două electropompe, două baloane de iluminat şi o barcă, precum şi un echipaj SMURD.

Inundații la Ohaba Română FOTO ABA Banat
Inundații la Ohaba Română FOTO ABA Banat

În sprijinul lor a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

În zonă, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis aseară, 6 martie, o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate de tip Cod Galben pentru râul Bega-bazin amonte de Făget și afluenții aferenți sectorului aval Făget-amonte Remetea.

Gunoaiele abandonate pe maluri, împreună cu materialele lemnoase pot bloca secțiunile de scurgere, mai ales la poduri și podețe, provocând inundații cu impact local.

Precipitațiile cele mai importante cantitativ sunt la stația hidrometrică Otelec (râul Bega), Topolovățu Mare (râul Bega), Făget (râul Bega) și Lugoj (râul Timiș).

Pe râul Bârzava, ploi mai consistente au fost înregistrate la stația hidrometrică Partoș.

Situația Hidrologică poate fi consultată online, pe web site-ul banat.rowater.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite