Campanie tot mai susținută a IKEA pentru a găsi angajați în magazinul din Timișoara FOTO

0
0
Publicat:

IKEA continuă campania de recrutare a angajaților pentru magazinul construit la Timișoara. În încercarea de a găsi oameni, IKEA a pus un imens anunț de angajare în centrul orașului și a „îmbrăcat” două tramvaie și un autobuz cu mesajul „Angajăm”.

IKEA a afișat un imens anunț de angajare în centrul Timișoarei FOTO Daniel Dancea
IKEA a afișat un imens anunț de angajare în centrul Timișoarei FOTO Daniel Dancea

Cu magazinul din Timișoara aproape finalizat, IKEA a început campania de recrutare a personalului, iar pe internet au apărut informații potrivit cărora deschiderea de la Timișoara este afectată de lipsa de personal.

Internetul „a luat foc” după ce consultantul în afaceri Doru Șupeală a publicat pe site-ul său mai multe comentarii prin care, pe pagina de Facebook a IKEA, compania era acuzată că oferă salarii prea mici.

În urma reacțiilor apărute pe subiect, IKEA a reacționat arătând că salariile oferite pornesc de la 3.000 de lei, iar job-ul vine cu o serie de beneficii.

„Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă. Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile”, a transmis IKEA după apariția dezbaterii referitoare la salarii.

Campanie puternică de promovare a locurilor de muncă

În paralel cu campania de recrutare de personal din mediul online, IKEA a declanșat în Timișoara și o campanie puternică de recrutare offline. Concret, pe fațada unei clădiri din Piața Victoriei, cel mai vizitat punct din Timișoara, IKEA a amplasat un banner uriaș cu mesajul „ANGAJĂM”.

ikea anun 2 jpg

De asemenea, două tramvaie și un autobuz STPT au fost „îmbrăcate” în autocolante prin care IKEA anunță că face angajări.

ikea anunt 3 jpeg

Beneficiile promise de IKEA

În dreptul la replică transmis după apariția controverselor legate de salariile oferite, IKEA a explicat că, pe lângă salariu, le oferă angajaților și o serie de beneficii. Printre acestea se numără: serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara.

„Totodată, amintim beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, astfel încât ei să o poată fi alături de copiii lor de îndată ce partenerele lor se întorc la muncă, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time, precum și multe altele”, a mai transmis compania.

IKEA a transmis că „procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului (n.r. din Timișoara)”.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite