Adolescent rănit grav de o ursoaică: cum a scăpat din atac

0
Publicat:

Un tânăr de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică, în zona satului Aldea, comuna Măriniş, din județul Harghita, animalul producându-i răni în mai multe zone ale corpului.

Un adolescent a fost atacat de o ursoaică
Un adolescent a fost atacat de o ursoaică

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a declarat luni seara, pentru Agerpres, că doi tineri, de 16 ani, au vrut să meargă să îşi caute un prieten aflat cu caprele la păscut, pe un deal.

Ca să ajungă în zona respectivă, trebuiau să treacă printr-o vale, iar acolo au văzut un urs care a început să alerge către ei.

Victima a povestit că a căzut şi a fost muşcată de picior, iar ursul a încercat să îl tragă într-un tufiş.

Băiatul a fost salvat de prietenii săi, care atunci când au văzut ce se întâmplă au asmuţit câinii, iar sălbăticiunea a plecat.

"Ursul i-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş. El a prins un copac şi nu l-a lăsat. În timpul acesta, prietenul cu care era şi cel care era cu caprele au observat ce s-a întâmplat, au fugit cu câinii acolo, câinii au sărit pe urs şi atunci l-a lăsat acolo. Dar în timpul acesta i-a muşcat piciorul, braţul, spatele, în patru-cinci locuri", a spus primarul Jakab Attila.

Adolescentul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar starea sa este una bună, primarul precizând că în câteva zile se va întoarce acasă.

Jakab Attila, care este şi preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) "Târnava Mare", a punctat că fiind vorba de o ursoaică, întrucât cei trei tineri i-au văzut puii, care sunt de anul trecut", se va încerca, în primă fază, alungarea animalelor mai departe de comună, luându-se în considerare şi relocarea acestora.

Acesta a precizat că ultima soluţie ar fi împuşcarea, dar nu se doreşte acest lucru.

Jakab Attila a mai spus că nu e neobişnuit un astfel de atac în luna ianuarie, întrucât nu a fost iarnă şi, în urma fructificaţiei la stejar, „au fost foarte multe ghinde", iar urşii nu au intrat în hibernare, excepţie făcând ursoaicele care au fătat la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite