Viperă găsită lângă o cabană din zona montantă Rânca. Jandarmii montani au intervenit și au îndepărtat reptila

0
Publicat:

O viperă a fost găsită luni, 15 aprilie, lângă o cabană din centrul stațiunii Rânca. Jandarmii montani au fost chemați și au intervenit să îndepărteze reptila.

O viperă a fost găsită pe o alee pietonală din Rânca Foto: Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj
O viperă a fost găsită pe o alee pietonală din Rânca Foto: Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj

Cabanierul i-a sesizat pe jandarmi, după ce a găsit șarpele veninos pe o alee publică din apropierea cabanei.

Jandarmii montani din Rânca au intervenit la un apel care semnala prezența unui șarpe

Un apel telefonic prin care un cabanier semnala prezența unui șarpe în apropierea cabanei din zona centrală din Rânca, a fost recepționat de jandarmii montani. Șarpele a fost semnalat într-o zonă publică, pe aleea din apropierea unei cabane, iar în urma intervenției jandarmilor montani a fost capturat și apoi eliberat într-o zonă îndepărtată de locuințe, în mediul natural“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Șarpele se afla pe o alee din zona centrală a stațiunii Rânca Foto: Jandarmeria Gorj
Șarpele se afla pe o alee din zona centrală a stațiunii Rânca Foto: Jandarmeria Gorj

„Recomandăm cetățenilor să nu se apropie de reptile“

Jandarmii au stabilit că șarpele găsit era veninos și recomandă cetățenilor să sune la numărul de urgență atunci când întâlnesc un șarpe:  „Urmare a vizionării imaginilor și a identificării speciei, a rezultat că este vipera comună, un șarpe veninos. În situații similare, recomandăm cetățenilor să nu se apropie de reptile și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate prin SNUAU 112“, au mai informat jandarmii.  

Turiștii sunt avertizați când merg în zone montane

Zona montană Rânca se află la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri în Munții Parâng. În zonă sunt foarte multe cabane și pensiuni turistice. 

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, îi sfătuiește pe turiști să fie atenți când merg în zona de munte, să poarte pantalon lung: „Este perioada lor, deoarece urmează și timpul de împerechere și cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți, mai ales când merg pe potecă, pentru că s-ar putea ca o viperă să stea la soare, pentru că nu e vegetație și au lumină mai multă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite