Material antiderapant împrăștiat „la mână“ pe un drum din județul Gorj. Primar: „Avem utilaje suficiente“ VIDEO

0
Publicat:

Un drum comunal din localitatea Mătăsari a fost deszăpezit manual. Imaginile au făcut înconjurul spațiului online.

Un angajat ia cu mâna din cupa unui buldoexcavator materiale antiderapant pe care-l împrăștie pe drumul comunal care face legătura între Mătăsari și Croici.

„Primăria Mătăsari a încheiat un contract cu SC.MATSALUBRIS SRL pentru aceste servicii în valoare de 1,48 milioane/5 ani fără TVA (300.00 lei /an), conform Hotărârii aprobată de consilierii PSD-PNL. O sumă imensă având în vedere că utilajele sunt achiziționate cu bani din bugetul local. În ciuda costului foarte ridicat al acestor servicii  împrăștierea nisipului se face manual în comuna noastră“, a spus consilierul local USR, Ion Buzărin.

Primar:  „Au utilaje suficiente. Nu știu ce s-a întâmplat“

Societatea care trebuie să se ocupe de deszăpezirea drumurilor locale din comuna Mătăsari, care este cea mai mare din județul Gorj, se angajează să folosească la acțiunile de deszăpezire patru utilaje. 

Primarul localității Mătăsari, Gheorghe Gașpar, nu știe cum s-a ajuns în această situație: „Am înțeles că un lucrător a luat dintr-o cupă să împrăștie pe drum. O să mă interesez despre această situație. Nu știu ce s-a întâmplat, pentru că sunt utilaje suficiente. Ei au și sărărițe. Nu știu ce s-a întâmplat“, a spus primarul Gheorghe Gașpar,, pentru Antena 3. 

Circulație blocată în zona Dealului Bujorăscu

A nins pe mai multe drumuri din județul Gorj. Cea mai dificilă situație a fost pe Drumul Național 67, între localitățile Târgu Jiu și Motru. În zona Dealul Bujorăscu, mai mulți copaci au căzut pe partea carosabilă, iar circulația a fost blocată din cauză că mai multe mașini care nu erau echipate cu cauciucuri de iarnă au derapat și nu au mai putut înainta. 

„Acțiunea utilajelor a fost îngreunată și de către participanții la trafic care nu au înțeles mesajele noastre anterioare de prevenție și au plecat la drum cu autoturismele echipate cu anvelope de vară. Aceștia au blocat drumul și automat și accesul echipelor de intervenție, fapt ce a dus la acumularea unei cantități mari de zăpadă pe carosabil“, au transmis cei de la Drumurile Naționale

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite