Două activiste din Germania vor să sterilizeze gratuit câinii gorjeni. Doar trei primării vor să colaboreze

0
Publicat:

Brigitte Krah (68 de ani) și Nichole Gruber (45 de ani), care reprezintă asociația de protecție a animalelor „Happy Paws“ din Germania, vor să înceapă o campanie gratuită de castrare a câinilor deținuți de gorjeni, însă doar trei primării s-au arătat interesate de această colaborare.

Brigitte și Nichole vor să sterilizeze gratuit câinii gorjenilor
Brigitte și Nichole vor să sterilizeze gratuit câinii gorjenilor

Brigitte și Nichole desfășoară de aproximativ 15 ani acest gen de activitate în localitățile din jurul orașului Suceava și au reușit acolo să reducă aproape de zero prezența câinilor pe străzi.

Cele două colaborează cu o asociație de protecție a animalelor din Târgu Jiu. Până acum, prin intermediul asociației „Happy Paws“, în fiecare lună, aproximativ 100 de maidanezi din Gorj au fost adoptați de către iubitori ai animalelor din Germania.  Acum, Brigitte și Nichole vor să castreze câinii deținuți de gorjeni, pentru că au constatat că înmulțirea necontrolată reprezintă un factor care contribuie la abandonul patrupedelor.

„Ne-am gândit să începem această campanie de lungă durată și la nivelul județului Gorj, deoarece înmulțirea necontrolată poate să ducă la creșterea numărului de câini de pe stradă, prin abandonarea lor. Colaborăm de 15 ani cu o asociație din Suceava și în zona respectivă unde acționăm aproape că nu mai sunt câini pe străzi, astfel că această soluție și-a dovedit eficiența. Castrarea va fi făcută gratuit, pentru a veni în ajutorul oamenilor în special din mediul rural, care au venituri reduse sau se află mai departe de cabinetele medicale. Sunt mai multe variante pe care le avem în vedere: proprietarii vin cu animalul la cabinetul veterinar cu care colaborăm, fie mergem noi în localitățile respective, însă avem nevoie de un spațiu pentru a realiza aceste intervenții, iar o a treia variantă este de a veni cu o mașină dotată corespunzător pentru transportul câinilor pentru a-i ridica de la locuințele oamenilor“, a spus Nichole, care este acum la pensie și a lucrat ca inginer constructor.

Brigitte își desfășoară activitatea în domeniul asigurărilor.

Campania va fi susținută prin donațiile făcute de germani

Campania va fi derulată cu sprijinul medicului veterinar Radu Mihai Hotoboc, care are un cabinet veterinar în localitatea Turcinești.

Cele două iubitoare de animale au apelat la Prefectura Gorj, pentru a le sprijini în această acțiune, în vederea intermedierii unor colaborări cu primăriile din Gorj, în vederea mobilizării și anunțării localnicilor, însă, deocamdată, doar trei primării s-au arătat interesate de desfășurarea unei campanii de acest fel. „Ne dorim să începem această acțiune din luna martie și sperăm să castrăm în jur de 100 de câini pe lună“, a precizat Brigitte.

Finanțarea este asigurată prin donații făcute de către cetățeni germani.

Brigitte și Nichole desfășoară de aproximativ 15 ani acest gen de activitate în localitățile din jurul orașului Suceava și au reușit acolo să reducă aproape de zero prezența câinilor pe străzi.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri