Câinii românului care a murit în Italia, în urma unei avalanșe, au fost adoptați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul lui Michele Buga, care a murit la vârsta de 60 de ani când a fost ucis de o avalanșă în pasul Eme, spune că cei doi câini husky ai tatălui său și-au găsit o nouă casă. Deși i-ar fi plăcut să-i poată păstra, el a preferat să-i dea spre adopție unei familii care are mai mult spațiu pentru ei.

Michele Buga si cei doi câini husky  FOTO Facebook
Michele Buga si cei doi câini husky FOTO Facebook

Michele Buga, un român stabilit în Italia, a murit pe 10 ianuarie în urma unei avalanșe în Alpi după ce s-a întors să-și caute câinii pe care îi pierduse în urma unei furtuni puternice. Cei doi câini au supraviețuit, însă stăpânul lor și-a pierdut viața în avalanșă.

Fiul lui a spus pentru Milano Corriere că și-ar fi dorit să-I păstreze, însă a motivat lipsa spațiului.

Recent însă, el a precizată că Timun și Garry, cei doi câini husky ai tatălui său, au fost adoptați. Aceștia vor putea continua să locuiască împreună. „Am fost contactați de o familie iubitoare de husky care locuiește în Madesimo, nu departe de locul unde tata și-a pierdut viața. Vor veni să-i ia în zilele următoare”, spune Lucian, fiul lui Michele Buga, de 60 de ani, de origine română.

Apel pentru adopția câinilor

Bărbatul era profesor de matematică și a fost ucis de o avalanșă în timp ce urca în pasul Emet, în partea superioară a Văii Spluga, încercând să-și recupereze câinii pierduți în viscol în timpul unei drumeții.

Ne-ar fi plăcut să-i ținem cu noi, dar locuim într-un apartament. Căutăm pe cineva care să aibă grijă de ei”, a făcut apel Lucian, imediat după ce a avut loc tragedia.

Răspunsul nu a întârziat să apară. „Dintre numeroasele apeluri telefonice și e-mailuri pe care le-am primit, ne-am gândit că vârfurile din Valtellina ar putea fi locul cel mai potrivit pentru ei. În curând vor alerga din nou în zăpadă. Așa cum și-ar fi dorit tatăl nostru”, a spus el.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri