România are un nou stadion modern, gata să primească o echipă de Liga I: „Terminăm rapid”

0
Publicat:

România va avea un nou stadion modern și gata să primească o echipă de Liga I. Este vorba de stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, arenă pe care va evolua Chindia lui Toni Petrea

Stadionul „Eugen Popescu”. FOTO Cristian Stan / Facebook
Stadionul „Eugen Popescu”. FOTO Cristian Stan / Facebook

Stadionul a fost inspectat recent de o comisie formată din membri ai Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și ai firmei care deține drepturile de televizare pentru Liga 1, care a stabilit că meciul Chindiei de acasă cu UTA, din etapa V a play-out-ului, programat în weekendul 22-23 aprilie, va putea fi găzduit de stadionul din Târgoviște.

Lucrările au însumat 15 milioane de euro, iar capacitatea noii arene este de aproximativ 8.400 de locuri.

Terminăm rapid stadionul”, este anunțul administrației locale din Târgoviște, care a realizat, din fonduri publice arena.

În momentul acesta proiectul este realizat în proporție de peste 95% și se lucrează la montarea scaunelor pe tribuna metalică, dar și la ultimele retușuri la interioare.

Tribuna 1 a fost construită de la zero, pe structură metalică, și va fi cea mai încăpătoare, cu zonă VIP și pentru presă, cabina VAR, cele două vestiare pentru fotbaliști, precum și sală de conferințe și multe altele. De asemenea, tribuna 2 a fost consolidată și reabilitată în proporție de peste 90% și va conține, printre altele, zona de comentatori, cabinete medicale și centrul de monitorizare video.

De asemnea, în spatele arenei, acolo unde în trecut era terenul de antrenament al Chindiei, a fost amenajată o parcare de peste 400 de locuri, care va putea fi folosită tot timpul de cei care merg în Parcul Chindiei.

În comparație, stadionul Steaua (capacitate de 31.254 locuri) a costat la finalizarea lucrărilor aproximativ 81 de milioane de euro, Arcul de Triumf (capacitate 8.155 locuri) - 28,5 milioane euro, iar Rapid (capacitate 14.050 locuri) - 37,5 milioane de euro.

Stadion și lângă locul execuției soților Ceaușescu

Construcția stadionului de lângă locul execuției cuplului Ceaușescu, din Târgoviște, începe în câteva luni. Constructorii s-au întâlnit la fața locului cu autoritățile pentru a începe construcția viitoare arene, care va avea peste 12.000 de locuri.

Stadionul va fi construit într-o zonă aflată în plină expansiune, cu mall, ANL-uri pentru medici și străzi noi.

Machetă stadion. FOTO CJD
Machetă stadion. FOTO CJD

Investiția este derulată prin Compania Națională de Investiții, iar întregul proiect are valoarea de aproximativ 271.000.000 de lei, contribuția financiară a CJD fiind de 25.000.000 lei.

Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Stadionul va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, peste 400 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț, vestiare jucători, atleți și arbitri, săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu control antidoping.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, stadionul „Ion Oblemenco”, stadionul de rugby "Arcul de Triumf" și stadionul municipal din Târgu Jiu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite