Rezultate dezamăgitoare la Bacalaureat, în Dâmbovița. Nicio notă de zece pentru elevii de a XII-a

0
Publicat:

După simularea examenului de Evaluare Națională, care a adus rezultate dezastruoase, acum este rândul elevilor din clasa a XII-a să demonstreze cunoștințele acumulate în cei patru ani de liceu.

Simulare Bacalaureat. FOTO Arhivă
Simulare Bacalaureat. FOTO Arhivă

Aproape 40% dintre elevii care au susținut simularea Bacalaureatului nu au reușit să obțină nota de trecere. Această statistică este cu atât mai alarmantă cu cât aproximativ 20.000 de elevi au absentat de la aceste teste. Din păcate, nu vorbim doar despre elevii de top, ci și despre majoritatea celor care au participat la examen.

Specialiștii atrag atenția că rezultatele actuale sunt cele mai slabe înregistrate în ultimii opt ani. Diferența de nivel este evidentă dacă comparăm cu rezultatele din anul precedent. La nivelul județului Dâmbovița, procentul de promovare este cu peste 10 procente mai mic în 2024, comparativ cu cel din 2023.

Această situație impune o reflecție profundă asupra sistemului de învățământ și necesită măsuri urgente pentru a îmbunătăți performanțele elevilor. Educația este cheia viitorului, iar investiția în cunoaștere este esențială pentru dezvoltarea societății.

La proba de Limba și literatura română, unde rata de promovare a probei a scăzut cu 18,77% (note mai mari sau egale cu 5), niciun elev dâmbovițean nu a obținut nota 10. La nivel național, doar 22 de tineri au fost notați cu 10.

La proba obligatorie a profilului, 11 elevi din județ au obținut nota 10, iar la proba la alegere a profilului 9 tineri au reușit această performanță. Practic avem un total de 20 de note de 10, obținute de cei 2688 de candidaţi dâmbovițeni, la două din cele trei probe susținute.

Prezenţa la ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura maternă, a fost de 95%, anunţă Ministerul Educaţiei.  

„Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 15:00), au fost prezenţi 6.544 de elevi (care urmează cursurile liceale în limba maternă) din totalul celor peste 6.900 de elevi înscrişi (rată de prezenţă: 95%). Nu s-au înregistrat elevi eliminaţi din cadrul probei”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite