Cade şi ultima „redută” a Epocii de Aur. COS Târgovişte, fost Mechel, anunţă concedieri masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, unul dintre giganţii Epocii de Aur, dar şi principalii producători de produse din oţel din România, şi-a anunţat angajaţii că se vor face concedieri colective. Aproape 1.200 de salariaţi vor fi daţi afară.

Combinatul se află de ani buni în insolvenţă, iar patronii au pus concedierile pe seama situaţiei grele din ultima perioadă. În realitate însă COS Târgovişte a mers pe linia de plutire de când a fost cumpărat, în 2013, pentru doar 70 de dolari de o firmă specializată în tăieri de fier vechi.

„În notificarea primită de Sindicatul Valahia de la conducerea COS Târgovişte, prin care am fost anunţaţi ca încetează producţia pe termen nedefinit şi se vor face aproximativ 1.200 de concedieri colective, nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri”, precizează Sindicatul Valahia.

Cei mai mulţi dintre angajaţi sunt din localităţile limitrofe Municipiului Târgovişte, ceea ce face din asta o problemă socială a judeţul Dâmboviţa.

Situaţia în Combinat este foarte tulbure, spune liderul de Sindicat, Nicolae Dragodănescu. El precizează că salariaţii nu au contract colectiv de muncă, iar patronii se vor prevala de legea insolvenţei.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Tot în 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.

INFORMAŢII ADMINISTRATIVE:

ADMINISTRATOR SPECIAL : Oleg Shvedakov 

ADMINISTRATOR JUDICIAR : Maestro S.P.R.L. - Filiala Bucuresti 

cu sediul în Bucureşti, str. Turturelelor nr. 11A, et.4, sector 3, înregistrată în Registrul Formelor de Organizare a UNPIR sub nr. RFO 0727, nr. matricol UNPIR 2A0727/2014, CUI 32718093 

Conducerea executiva:

Vladimir Gofman - Director General 

Alexey Shutov - Director Coordonator Intretinere si Reparatii 

Prefectul de Dâmboviţa, despre situaţia de la Mechel: „Se va munci sub numele de COS Târgovişte“
Prefectul de Dâmboviţa, despre situaţia de la Mechel: „Se va munci sub numele de COS Târgovişte“

Societatea COS TÂRGOVIŞTE S.A. se află în etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei. Prin Hotararea intermediara 417 din data de 04.12.2019, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat Planul de reorganizare a activitatii COS TARGOVISTE S.A. propus de creditorul Alphard Financial Corp. si votat de Adunarea Creditorilor in data de 24.10.2019. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă prin Încheierea de şedinţă din data de 22.02.2013 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 1906/120/2013.

Capitalul social al societăţii COS TÂRGOVIŞTE S.A. este de 172.125.307,50 lei, fiind format din 68.850.123 acţiuni, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 2,50 lei/acţiune. Acţiunile societăţii sunt admise la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Standard, simbol COS. După declanşarea procedurii generale a insolvenţei faţă de societate conform Încheierii de şedinţă din data de 22.02.2013 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 1906/120/2013, acţiunile societăţii COS TÂRGOVIŞTE S.A. sunt suspendate de la tranzacţionare.

CITEŞTE ŞI:

Prefectul de Dâmboviţa, despre situaţia de la Mechel: „Se va munci sub numele de COS Târgovişte“

VIDEO Falimentul bate la uşa Mechel Târgovişte: datorii uriaşe la ANAF şi reorganizare cerută de o firmă care taie fier vechi

Mărturia unui angajat al COS Târgovişte, după un episod de poluare masivă: „Murim cu zile, fraţilor, şi nimeni nu poate face nimic!“

Afacerile COS Târgovişte s-au înjumătăţit anul trecut, dar pierderile s-au redus cu peste 60%

Protest la COS Târgovişte. Salariaţii acuză „relaţii feudale de muncă şi că actuală administraţie nu este interesată de ieşirea din insolvenţă”

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite