Părinți somați de polițiști să își lase copiii la școală după ce minorii au acumulat peste 100 de absențe FOTO

0
Publicat:

Polițiștii suceveni au descins în localitatea Șcheia, în comunitatea de romi, și le-au atras atenția părinților că riscă închisoarea dacă nu își lasă copiii la școală.

razie poliție Șcheia, Suceava
razie poliție Șcheia, Suceava

La Șcheia, lângă municipiul Suceava, au descins zeci de polițiști, jandarmi, cadre de la Protecția Copilului dar și de la Garda de Mediu Suceava.

Aceștia au mers din gospodărie în gospodărie, în cătunul locuit de familii cu posibilități financiare reduse și risc victimal crescut, cât și pe principalele artere de circulație din localitate, din zona școlilor și a unităților de alimentație publică.

Se conforma purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, au fost efectuate verificări la 24 familii, cu 36 de copii minori, care au fiecare peste 100 absențe nemotivate de la orele de curs.

Polițiștii au discutat cu părinții copiilor, le-au distribuit pliante cu normele în vigoare și le-au atras atenția cu privire la faptul că părintele sau tutorele care retrage sau împiedică un minor prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă.

În acest context, au fost luate în monitorizare două  familii de către reprezentanții Direcției de Asistență,  Socială și Protecția Copilului Suceava. 

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava au verificat o persoană fizică care desfășura activități de dezmembrare autovehicule în spațiul public, pe un imaș, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, persoana în cauză fiind sancționată.

În comunitatea respectivă, copiii sunt trimiți de mici la cerșit, la furat sau puși să muncească. Oamenii din zonă sunt terorizați de romii care dau spargere după spargere. Mulți dintre hoți sunt copii minori, puși de părinți să fure, pentru că minorii nu pot fi trași la răspundere.

Disperați, o parte din localnicii din Șcheia și-au scos casele la vânzare, la prețuri derizorii uneori, dar tot nu au reușit să le vândă și să plece de sub teroarea romilor.

Ionuț Epureanu a precizat în cadrul raziei de la Șcheia au fost legitimate și verificate 455 de persoane și au fost controlate 328 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest 125 de șoferi. 

Polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.250 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite