Ierarh ortodox, despre sfințirea Cazinoului din Vatra Dornei: „Nu s-au jucat niciodată jocuri de noroc acolo. Îl voi sfinți”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ierarhul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a făcut respectivele precizări în urma unei interpelări primite de la enoriaș, care a scos la iveală, de fapt, o nedumerire exprimată de numeroase persoane în spațiul public.

Cazinoul din Vatra Dornei va fi muzeu FOTO Arhiepiscopia Sucevei
Cazinoul din Vatra Dornei va fi muzeu FOTO Arhiepiscopia Sucevei

„Cum puteți accepta sfințirea cazinoului din Vatra Dornei? Creștinii se smintesc să vă vadă acolo! Nu credeți că e împotriva credinței să acceptăm jocurile de noroc, care este de la diavol?”, a scris enoriașul pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în secțiunea specială de dialog cu Înaltpreasfințitul Calinic.

Ierarhul  a răspuns personal solicitării și a precizat că această clădire va funcționa drept centru muzeal multicultural, deci nu va avea o destinație legată de jocuri de noroc. De asemenea, IPS Calinic a menționat că imobilul nu a fost niciodată folosit drept cazinou, deși numele sugerează asta.

„Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, despre care faceți vorbire, nu a avut niciodată statutul unui cazinou, deoarece în interiorul lui nu s-au jucat niciodată jocuri de noroc, ci a funcționat ca un spațiu de recreere, în care se organizau diferite activități cultural-artistice. După renovare și redeschidere, cazinoul va funcționa drept centru muzeal multicultural. Așadar, voi sfinți acest centru”, a precizat IPS Calinic.

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se află în administrarea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei și a fost reabilitat recent printr-un proiect cu finanțare europeană. Clădirea urmează să fie inaugurată în data de 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, când se împlinesc 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România.

În aceeași zi cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic și PS Damaschin Dorneanul, vor sfinți clădirea după restaurare, în cadrul unui ceremonial religios special.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite