Blestem, destin tragic sau coincidenţă? Patru preoţi din marea familie Mihoc, ucişi în accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântarea preotului Ilie Chişcari a fost oficiată de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor
Înmormântarea preotului Ilie Chişcari a fost oficiată de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

Familia Mihoc din Suceava, formată din peste 170 de membri, majoritatea slujitori ai Bisericii, pare lovită de un blestem. Patru dintre preoţii Mihoc au murit în accidente. Cea mai recentă tragedie a avut loc duminică, atunci când preotul Ilie Chişcari a fost călcat de o maşină în timp ce mergea să slujească la biserică.

Preotul Ilie Chişcari (31 ani) de la Parohia Dudu II din comuna Chiajna, Ilfov, a fost lovit de o maşină, duminică dimineaţă, în timp ce mergea spre biserică să oficieze Sfânta Liturghie. La volanul autoturismului Dacia Logan care l-a lovit pe preot se afla o tânără care se întorcea de la discotecă. Poliţiştii au constatat că şoferiţa în vârstă de 22 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Preotul Ilie Chişcari a fost înmormântat joi, la Suceava. Tânărul slujitor al bisericii este unul dintre nepoţii lui Nicolae Mihoc, cel care a întemeiat probabil cea mai mare familie de preoţi din ţară.

Familia Mihoc numără peste 170 de membri, cei mai mulţi fiind slujitori ai Bisericii. Mihocii par să fie însă urmăriţi de un blestem. Ilie Chişari este al patrulea preot din familia Mihoc care şi-a pierdut viaţa într-un accident.

Ucis de un perete al bisericii

Prima tragedie din familia Mihoc s-a produs în data de 4 august 2009. Constantin Mihoc, în vârstă de 49 de ani, preot de aproximativ zece ani la Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Berlin, a murit în timp ce lucra la demolarea unui perete al bisericii. În accident şi-a pierdut viaţa şi un alt muncitor surprins de prăbuşirea peretelui.

Pe locul vechii clădiri, Constantin Mihoc visa să ridice o nouă biserică. Tragedia a făcut ca în aceeaşi clădire, la parter, să se afle sora mai mică a preotului decedat, Rodica, profesor de teologie în Iaşi, care se afla în vizită la fratele ei, pentru câteva zile, pe perioada în care soţia preotului şi copiii erau plecaţi în România.

Constantin Mihoc a înmormântat la Suceava, în curtea Capelei Buna Vestire, şi a fost condus pe ultimul drum de peste o mie de credincioşi. Slujba a fost oficiată de un sobor format din câţiva zeci de preoţi, în frunte cu ÎPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Patru oameni ai Bisericii, ucişi de Crăciun de un şofer băut

O altă tragedie în familia Mihoc a avut loc în 2010, în prima zi de Crăciun. Constantin Grădinaru, un tânăr de 20 de ani, băut la volan, a tăiat o curbă şi s-a izbit frontal într-un autoturism condus de preotul George Mihoc (69 ani), în care se mai aflau soţia sa, Elena Mihoc (67 ani), fiul lor, preotul Vasile Mihoc (27 ani) şi Dănuţ Maftei (17 ani), dascăl la biserica din Plopeni.

Preotul George Mihoc se pensionase de scurt timp. Cu toţii mergeau să participe la liturghia din prima zi de Crăciun la biserica din satul Plopeni, acolo unde slujea ca preotul fiul său, Vasile Mihoc.

Doi preoţi, tată şi fiu, au sfârşit într-un accident produs de un vitezoman în vârstă de 20 de ani

Istoria familiei de preoţi Mihoc

În Suceava, familia Mihoc este recunoscută pentru faptul că aproape toţi membrii au devenit slujitori ai Bisericii. Toţi cei 6 băieţi ai soţilor Nicolae şi Aglaia Mihoc au ajuns preoţi, iar numărul celor care au ales să devină slujitorii Domnului a crescut de-a lungu timpului. Acum sunt peste 30 de preoţi în familie, iar alţii se pregătesc să finalizeze cursurile şcolilor teologice. Mai mult, dintre cei peste 60 de nepoţi şi peste 50 de strănepoţi o bună parte şi-au exprimat intenţia de a deveni preoţi.

Mulţi dintre preoţii din familia Mihoc s-au mutat din judeţul Suceava şi slujesc la parohii din ţară, dar şi din străinătate, în Europa şi SUA.

Alte ştiri din Suceava:

Joi se reia furnizarea apei calde în Suceava

Klaus Iohannis, vizită electorală în judeţul Suceava

Lista aleşilor penali din Suceava: primarii Olărean şi Gherman şi şeful CJ, Cătălin Nechifor, sunt cap de afiş

VIDEO Declaraţia de dragoste care face furori pe internet: o tânără din Suceava i-a transmis un mesaj inedit fostului iubit

Cum arată conacul negociat de Nechifor şi Hrebenciuc pe banii CJ Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite